Verschillende cryptocurrencies, waaronder Ethereum, Dogecoin en Shiba Inu, hadden het moeilijk deze week. Dit kwam voornamelijk doordat investeerders te maken kregen met netwerkcongestie, maar ook door zorgen over de huidige regelgeving rondom crypto.

Wat was er allemaal aan de hand?

Veel cryptocurrencies zagen hun koersen in de afgelopen week dalen vanwege sectorbrede zorgen rondom crypto exchange Binance. Ook de faillissementsaanvraag van de Amerikaanse cryptobeurs Bittrex heeft zeker niet gezorgd voor meer rust in de cryptomarkt.

De op een na grootste cryptocurrency ter wereld, Ethereum, daalde met ongeveer 8,7% op donderdag, volgens gegevens van S&P Global Market Intelligence.

Intussen waren ook de prijzen van de meme-tokens Dogecoin en Shiba Inu respectievelijk met 10,2% en 11,5% gedaald.

Drukte op de blockchain 

Aan het begin van de week daalde de cryptomarkt nadat Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs, tot twee keer toe zijn Bitcoin-opnames moest pauzeren. Dit was vanwege ongekende congestie op zijn netwerk. Ook veel andere blockchain-netwerken hebben te maken met intense drukte als gevolg van de grote interesse in meme-tokens. Deze interesse leidde eerder al tot sterk stijgende transactiekosten op de Bitcoin- en Ethereum-blockchains.

Een van die meme-tokens in het bijzonder, Pepe, lijkt het middelpunt van de aandacht te zijn. Het ERC-20-token, wat betekent dat deze draait op de Ethereum-blockchain, is sinds de lancering in april sterk gestegen. Dit is waardoor de transactiekosten op het Ethereum-netwerk naar het hoogste niveau in een jaar zijn gestegen.

Zorgen over regelgeving in VS

Investeerders lijken daarnaast ook steeds bezorgder over een strenger regelgevingslandschap in de VS. Velen erkennen dat regelgevers hun tanden hebben gescherpt sinds het FTX-debacle vorig jaar. Op een conferentie deze week noemde de chief strategy officer van Binance, Patrick Hillmann, het cryptoregelgevingslandschap in de VS ‘zeer verwarrend’. Hillmann voegde eraan toe dat Binance momenteel streeft naar een registratie in het Verenigd Koninkrijk.

Eerder deze week zei Brian Armstrong, CEO van Coinbase, dat de Securities and Exchange Commission van de VS “min of meer een eenzame kruistocht is begonnen, als je wilt, onder leiding van voorzitter Gary Gensler, en hij heeft om de een of andere reden een meer anti-crypto-standpunt ingenomen.” Beurzen zoals Binance en Coinbase zijn enorme bronnen van liquiditeit voor de sector. Dus als regelgevers hun activiteiten of mogelijkheden echt beperken, kan dit een enorme klap zijn voor de hele sector.

Inflatie nog steeds aan de orde van de dag 

Het andere grote aspect dat de koersen deed dalen, was de publicatie van nieuwe gegevens uit april die de vertraging van de inflatie lieten zien. De cryptomarkt veerde dit jaar op omdat men geloofde dat de Federal Reserve van plan is om zijn agressieve renteverhogingscampagne te beëindigen. En de rente misschien zelfs later in het jaar te verlagen.

John Williams, president van de Federal Reserve Bank of New York, zei eerder deze week dat de Fed nog niet definitief heeft verklaard klaar te zijn met renteverhogingen. Williams voegde eraan toe dat de Fed mogelijk extra renteverhogingen moet doorvoeren. Dat zal de realiteit zijn als de gegevens niet voldoende bewijs tonen van vertragende inflatie die het streefcijfer van 2% van de Fed nadert.

The post Dit is waarom Ethereum, Dogecoin en Shiba Inu deze week daalden appeared first on BLOX | Nieuws.