Gisteren schreven we dat het aantal adressen met minimaal 1 hele Bitcoin het illustere aantal van 1 miljoen heeft gehaald. Maar het gekke is, het aantal actieve adressen daalt, ook al neemt het aantal transacties juist weer toe. Hoe zit dat?

Meer Bitcoin transacties tussen minder personen

Zoals gezegd neemt het aantal transacties gestaag toe, maar het lijkt of deze transacties plaatsvinden tussen een steeds kleiner wordende groep adressen. Het aantal actieve adressen dat Bitcoin heeft verzonden of ontvangen is gedaald tot het laagste niveau sinds juli 2021, volgens data van The Block. Zij kijken naar het voortschrijdend gemiddelde van de voorgaande 7 dagen.

Dat suggereert dat er minder mensen actief zijn op het netwerk, ook al doet elke persoon die het netwerk gebruikt gemiddeld meer transacties. De kosten lopen op naarmate meer mensen gebruik maken van het netwerk.

Transactievergoeding op Bitcoin is hoog

Waar komt dit door? Rebecca Stevens, data-analist bij The Block, zegt: ‘Door de hoge vergoedingen aarzelen mensen om transacties uit te voeren Het Bitcoin-netwerk heeft de afgelopen weken een toename gezien van de algehele activiteit op het netwerk en van de vergoedingen.’

Het aantal transacties per dag bereikte op 12 mei een nieuw record. Zo’n beetje elke analist zegt dat dit komt door de nieuwe tokens die worden gemaakt door het Ordinals-protocol.

Bitcoin wordt Ethereum

Met het Ordinals-protocol kunnen programmeurs data of een bestand toewijzen aan elke satoshi binnen het Bitcoin-netwerk, dit wordt inscriptie genoemd. Dit mechanisme zorgde er weer voor dat Bitcoin nu zowel vervangbare (verwisselbare) tokens, zoals BRC-20-tokens, als non fungible tokens (NFT’s) huisvest.

Bitcoin begint zo steeds meer op Ethereum te lijken.

Bitcoin huisvest nu ook shitcoins

Het kernteam van Ordinals bedacht een methode voor het maken van NFT’s op Bitcoin. Een paar maanden later, in maart, bouwde een andere pseudonieme ontwikkelaar genaamd Domo een experimentele tokenstandaard die is gebaseerd op het Ordinals-protocol genaamd BRC-20. Hierdoor kunnen gebruikers normale tokens zoals ordi en andere uitgeven

Deze op Bitcoin gebaseerde tokens zijn vergelijkbaar met ERC-20, de tokenstandaard op de Ethereum-blockchain. Sindsdien is het aantal tokens dat op Bitcoin is gemaakt met Ordinals enorm toegenomen en stijgt het aantal transacties dus mee.

The post Dit is waarom er steeds minder Bitcoiners actief zijn, maar het aantal transacties toch stijgt appeared first on BLOX | Nieuws.