Donald Trump zou voor 250.000 dollar aan Ethereum in bezit hebben. Dat zegt WatcherGuru, een online financieel nieuwsplatform. Dit nieuws komt naar buiten te midden van een lopend onderzoek door de rechtbank naar de financiële gegevens van de voormalige president.

Ethereum is nodig voor NFT’s

Voor degenen die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrency, Ethereum is een digitale valuta die vergelijkbaar is met Bitcoin, maar zich onderscheidt door zijn unieke functionaliteiten en mogelijkheden voor smart contracts. Smart contracts zijn nodig om NFT’s te maken.

NFT’s zijn unieke digitale verzamelobjecten, die je kan verkopen en waar soms veel geld aan valt te verdienen.

Trump Digital Trading Cards op Ethereum

Zo is Donald Trump ook aan zijn Ethereum gekomen. Hij gaf eind 2022 toestemming om een NFT-collectie met zijn naam uit te mogen geven. Deze werden Trump Digital Trading Cards genoemd.

Kort na de goedkeuring schoot de waarde van de NFT-collectie omhoog en bereikte zelfs een recordhoogte van 0,84 Ethereum. Helaas kelderde de prijs van deze NFT’s samen met de koers van de rest van de cryptomarkt, en de huidige waarde van de “Trump Digital Trading Cards” is nu 0,12 ETH, wat neerkomt op een verlies van 85%.

NASA niet blij met NFT’s Trump

Opvallend genoeg was ook Melania Trump, de vrouw van Donald Trump, betrokken bij NFT’s. Ze transformeerde iconische afbeeldingen van de Apollo-maanlandingen uit de jaren zestig en zeventig in NFT’s en verkocht ze voor 75 dollar per stuk.

Hier was NASA niet zo blij mij. Het Amerikaanse ruimteagentschap stelde dat het gebruik van hun afbeeldingen voor NFT’s in strijd was met hun richtlijnen voor het gebruik van media.

Het bezitten van Ethereum door Donald Trump is geen overtreding. Ethereum is een van de weinige crypto’s die door Amerikaanse toezichthouders zijn goedgekeurd. Dit in tegenstelling tot sommige andere cryptocurrency’s, valt Ethereum niet onder de noemer ‘effecten.’

Bitcoin is een scam

Trump zou dus Ethereum hebben, maar van Bitcoin hoeft hij niets te weten. Hij heeft Bitcoin vaak een scam genoemd.

‘Bitcoin, het lijkt gewoon een scam,’ zei Trump. ‘Ik vind het niet leuk omdat het een andere valuta is die concurreert met de dollar,’ vervolgde Trump. ‘Ik wil dat de dollar de valuta van de wereld is.’

The post Dit is waarom Donald Trump Ethereum heeft, maar geen Bitcoin wil appeared first on BLOX | Nieuws.