De markt lijkt zich met de stijgende koersen van vandaag klaar te maken voor de lancering van een Bitcoin ETF. Journalist Eleanor Terret verwacht echter dat we nog even geduld moeten hebben, en dat zeker deze week een Bitcoin ETF waarschijnlijk te vroeg komt.

Waarom? In de afgelopen weken hebben verschillende aanvragers hun aanvraagformulieren gewijzigd om te voldoen aan de eisen van de SEC. Deze wijzigingen moeten nog gecheckt worden, en aangezien de hele wereld begin deze week vrij was, kan de controle extra tijd in beslag nemen.

Goedkeuring op 2 januari mogelijk?

Analist Scott Melker deelde gisteren het gerucht dat de eerste Bitcoin ETF in de Verenigde Staten al op 2 januari door de SEC zou kunnen worden goedgekeurd. Hij postte op X: “ETF-goedkeuring morgen? Dat is het gerucht…’

In reactie op deze speculaties keek Eleanor Terrett naar het goedkeuringsproces voor Ethereum-futures in oktober vorig jaar. Hieruit concludeerde ze dat het te krap wordt voor de SEC.

Commentaar op wijzigingen

Terret legde uit dat de SEC alle wijzigingen in de ingediende S-1-formulieren moet beoordelen en er commentaar op moet geven.

Ze zegt: ‘Voor zover ik begrijp uit de gesprekken die ik heb gehad met emittenten, moet de SEC nog steeds alle wijzigingen beoordelen die zijn aangebracht in de S-1’s die op donderdag/vrijdag zijn ingediend EN er commentaar op geven.’

Als we de journaliste moeten geloven, dan zal de SEC de uitgevende instellingen na deze beoordelingsronde waarschijnlijk informeren over een uiterste datum voor het indienen van het herziene aanvraagformulier. Deze kan dan in de daaropvolgende 24 tot 48 uur van kracht gemaakt worden.

Ze onderbouwt dit door te kijken naar hoe de SEC in oktober te werk ging. Toen liepen er namelijk aanvragen voor ETF’s voor futures op Ethereum.

Terret voegde hieraan toe: ‘Het bureau zal na deze ronde van beoordelingen aan de uitgevende instellingen een datum meedelen waarop zij willen dat de definitieve S-1’s worden ingediend en deze in de daaropvolgende 24 tot 48 uur van kracht laten gaan.’

The post Dit is waarom de SEC deze week waarschijnlijk geen Bitcoin ETF kan goedkeuren appeared first on BLOX | Nieuws.