De afgelopen maanden lag de focus van de cryptomarkt vooral op Bitcoin, dat enorme stijgingen doormaakt als gevolg van de hype rondom de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Nu is het volgens sommige analisten de beurt aan Ethereum en spreken zij de verwachting uit dat 2024 weleens een heel goed jaar kan worden voor de munt van Vitalik Buterin.

Maar waarom zijn de verwachtingen over de Ethereum koers zo hoog voor 2024?

Hoge verwachtingen voor Ethereum in 2024?

Ondanks het feit dat Ethereum achterloopt op Bitcoin dit jaar, is er volgens Anthony Sassano weinig veranderd aan de positieve onderliggende krachten die de koers van de munt drijven.

Op 19 december publiceerde Sassano zijn “bescheiden bullish case” voor Ethereum in 2024. Meerdere katalysatoren kunnen er volgens de analist toe leiden dat Ethereum het komend jaar beter zal doen dan Bitcoin.

Zo noemt hij onder andere de potentie van de komst van een Spot Ethereum ETF, maar ook de gestegen activiteit op Layer-2 oplossingen voor de smart contract blockchain.

Voor nu zit er een stevige 16 miljard dollar in die ecosystemen en daar is de laatste maanden weer flinke groei waargenomen. Al heeft die groei natuurlijk ook te maken met de stijgende koers van Ethereum.

‘Ethereum heeft veel groeipotentie’

Als afsluiting van zijn verhaal uit Sassano zijn frustratie over het feit dat Ethereum altijd dezelfde negatieve verhalen te horen krijgt. Zo zou een groot deel van de markt vaak het idee hebben dat de aandacht van Ethereum naar andere blockchains verschuift.

Dat zien we nu ook gebeuren met het enthousiasme rondom Avalanche en Solana. Die munten zijn dit jaar extreem gegroeid, waardoor de markt het gevoel krijgt dat dit mogelijk serieuze concurrenten voor Ethereum kunnen worden.

“Het is niet nieuw dat Ethereum moet dealen met de ‘massa’ die bearish is over de munt of spreekt over de dalende interesse. Maar dat is belachelijk voor mij als je kijkt naar de dingen die Ethereum de afgelopen 3 jaar alleen al heeft bereikt en hoeveel groeipotentie er nog is”, aldus Sassano.

Wat denk jij? Gaat Ethereum het in 2024 beter doen dan Bitcoin?

The post ‘Dit is waarom de Ethereum koers kan exploderen in 2024’ appeared first on BLOX | Nieuws.