Hong Kong opent vanaf donderdag 1 juni zijn armen weer voor cryptocurrency, en dat zorgt voor opschudding op de cryptomarkt. Deze keer hebben we het niet over coins, maar over bedrijven zoals exchanges en fondsen. Iedereen wil een stukje van Hong Kong veroveren.

Want wie het goed doet in Hong Kong, kan de rest van China bedienen, ondanks het nog steeds geldige verbod op crypto.

Hong Kong kent 100 miljardairs

Markus Thielen, hoofdonderzoek bij Matrixport, zegt over Hong Kong:

‘Er is momenteel een goudkoorts onder internationale cryptobedrijven om particuliere beleggers in Hongkong te bedienen die actief betrokken zijn bij producten met een hoge volatiliteit, zoals warrants en andere derivatencontracten. Met bijna 100 lokale miljardairs beschikt de stad over vermogende magnaten en goed gekapitaliseerde family offices die cryptobedrijven kunnen financieren die naar de stad trekken.’

100 miljardairs? Volgens Wikipedia wonen er in Hong Kong 68 miljardairs, en 130 duizend miljonairs. En dat op een populatie van net geen 7,5 miljoen mensen. Niet gek dus dat cryptobedrijven hier graag deel van uitmaken.

Huobi, Gate Group en Amber openen kantoren in Hong Kong

Huobi heeft bijvoorbeeld zojuist aangekondigd dat ze een handelsplatform in Hongkong zullen openen. Ze zijn klaar om in de nabije toekomst crypto-handelsdiensten aan te bieden aan gebruikers, en willen Bitcoin en Ethereum bieden. Het doel van Huobi is om op een conforme en gereguleerde manier de markt te betreden en daarmee de ontwikkeling van het Web3-ecosysteem in Hongkong te stimuleren.

Ook het in Zwitserland geregistreerde Gate Group, het bedrijf achter de beurs Gate.io, is van plan om te snoepen in Hong Kong. Ze hebben onlangs Gate.HK gelanceerd, een platform dat op 23 mei werd geopend voor registratie en handel.

Net als Huobi is Gate.HK bezig met het verkrijgen van licenties van de Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong.

Het op crypto gerichte financiële dienstverleningsbedrijf Amber Group, afkomstig uit Singapore, overweegt ook een verhuizing naar Hongkong.

Licentie verplicht in Hong Kong

OKX en BitMEX zijn eveneens geïnteresseerd. OKX bedient al lokale handelaren via zijn exchange-app en het BitMEX-platform gaat binnenkort open voor gebruikers in Hongkong. Zelfs de fintech-afdeling van de Chinese vastgoedontwikkelaar Greenland heeft blijkbaar interesse getoond in crypto nu Hongkong zich opwerpt als een belangrijke speler.

Vanaf 1 juni zijn er in Hongkong nieuwe regels van toepassing voor cryptobedrijven, waaronder de verplichting van een licentie. Je zou kunnen denken dat meer regels slecht is voor de crypto-industrie, maar in Hong Kong (en de rest van China) was er juist een verbod.

Het mooie aan deze registratie is dat bedrijven op het vasteland van China hier ook gebruik van kunnen en mogen maken. Een volledig open Hong Kong betekent dat geld uit China gemakkelijk naar crypto kan vloeien, ook al blijft het verbod op crypto voor individuen op papier bestaan.

We zijn benieuwd hoe de koersen deze week zullen reageren. Hopelijk

The post Dit is waarom crypto kan exploderen op donderdag 1 juni appeared first on BLOX | Nieuws.