De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met ruim 2.25 procent gedaald naar de huidige 28.479 dollar. Het lijkt erop dat de bulls definitief het momentum verliezen aan de bears. De reden dat Bitcoin gedaald is lijkt te liggen in de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Die notulen zijn gisteren gepubliceerd en die waren niet mals.

Bitcoin daalt door strenge notulen

In die notulen van de Amerikaanse centrale bank kunnen we lezen dat de slimste economen van Amerika verwachten dat er mogelijk nog meer renteverhogingen nodig zijn. De afgelopen 16 maanden voerde de Amerikaanse centrale bank al een gigantische bak aan renteverhogingen door om de inflatie omlaag te drukken.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.


Stap gratis over op BLOX ➜


Door de rente te verhogen, stijgt als het ware de prijs van kapitaal. Met een hogere rente is het voor bedrijven en individuen moeilijker om geld te lenen. Dat zorgt ervoor dat er minder geld in omloop komt, waardoor op termijn de inflatie afneemt.

Het nadeel is dat er ook minder geld is om te investeren. Om die reden drukken de renteverhogingen ook de Bitcoin koers. Nu kregen we gisteren dus te horen dat er mogelijk nog meer renteverhogingen aankomen en daarom staat Bitcoin vandaag in het rood.

Overigens was niet alleen Bitcoin de pineut, ook de aandelenindices in de Verenigde Staten kregen klappen. De Nasdaq 100 (de techbeurs van Amerika) staat al 7 procent onder zijn hoogste niveau van 2023.

Onzekerheid voor de markt

Alles bij elkaar zorgen de notulen van de Amerikaanse centrale bank weer voor een hoop onzekerheid. In de notulen laten de centrale bankiers namelijk een hoop open en willen ze zich baseren op de economische data die de komende periode binnenkomt.

De volgende rentevergadering staat voor september op het programma, wat betekent dat ze nog even de tijd hebben om na te denken over het volgende besluit. De markt verwacht met 87,5 procent zekerheid dat de rente op hetzelfde niveau blijft.

Verwachtingen markt Amerikaanse rente. Bron: CME Group

De markt zit er niet vaak naast en zeker niet als de verwachting zo overduidelijk is dat de Amerikaanse centrale bank op de pauzeknop drukt. Toch is er blijkens de notulen van de laatste rentevergadering een kans dat de rente alsnog zal stijgen, wat slecht zou zijn voor de Bitcoin koers.


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Dit is waarom Bitcoin vandaag is gedaald appeared first on BLOX | Nieuws.