De grote crypto’s laten mooie cijfers zien vandaag. Bitcoin gaat richting 28.000 euro en is 3% gestegen, Ripple heeft goed nieuws ontvangen en Solana schiet met 10% omhoog! Tijd voor een blik op de koersen.

Bitcoin richting 28.000 euro (30.000 dollar)

Kan Bitcoin deze week eindelijk weer eens met volle overtuiging door 30.000 dollar beuken? Bitcoin is in ieder geval met 3% gestegen vergeleken met gisteren. In die tijdspanne is er namelijk iets gebeurt aan de andere kant van de oceaan.

Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, zei het een en ander waardoor het vertrouwen in de economie iets is gestegen. Dat zag je in eerste instantie terug aan de hogere rendementen op staatsobligaties. Vlak daarna volgde de Bitcoin koers.

v

Powell zei gisteren dat het iets beter gaat met de economie, waardoor hij hoopt de renteverhogingen te kunnen stoppen.

Ripple directeuren vrijgesproken

Goed nieuws voor Ripple! In december 2020 werd niet alleen het bedrijf aangeklaagd, ook de twee directeuren werden van frauduleus handelen beschuldigd. Dat zag je meteen terug in de koers van XRP.

ripple koers stijging

Ripple kondigde donderdag laat aan dat beide leidinggevenden vrijgesproken waren van alle claims die tegen hen waren ingediend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Brad Garlinghouse: ‘Al bijna drie jaar zijn Chris en ik het onderwerp van ongegronde beschuldigingen van een malafide toezichthouder met een politieke agenda. In plaats van op zoek te gaan naar de criminelen die geld van klanten stelen op buitenlandse beurzen die politieke gunst probeerden te verkrijgen, ging de SEC achter de goeden aan – samen met ons hele bedrijf van innovators en ondernemers – die een gereguleerd bedrijf opbouwen in de VS. We kijken ernaar uit om de dag dat dit hoofdstuk voor eens en voor altijd wordt afgesloten, nu de SEC het gordijn heeft laten vallen voor hun absurde theatrale praktijken tegen Chris en mij.’

Solana verrast met 10% stijging

Ik ben geen technisch analist en zag deze stijging van Solana niet aankomen. Wellicht dat de chart-goochelaars dit wel zagen aankomen. Het is namelijk spannend als we naar de dollarprijs van Solana kijken.

Door de prijsstijging van 10% gaat Solana voorbij de psychologische weerstand van 25 dollar (23,64 euro).

Op het moment van schrijven is Solana zelfs door de 25 euro gebroken. Wat een mooi begin van de dag.

The post Dit is waarom Bitcoin, Ripple (XRP) en Solana vandaag hard stijgen appeared first on BLOX | Nieuws.