Analisten doen niets anders dan de markten in de gaten houden. Vroeger keken ze vooral naar aandelen, grondstoffen en obligaties, maar tegenwoordig hoort crypto daar ook bij. JPMorgan blikt terug op een bewogen periode, maar vindt het allemaal niet zo spannend.

Bitcoin koers beweegt niet

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers nagenoeg stil. De afgelopen 24 uur is de koers met nog geen 0,1% veranderd. De huidige waarde is 24.100 euro. Afhankelijk van je context, kan dit op een hoog bedrag lijken. Maar vergelijk je het met een maand geleden, dan heeft Bitcoin 11% moeten inleveren.

JPMorgan zegt dat bodem dichtbij is

JPMorgan Chase & Co. heeft deze marktbewegingen nauwlettend gevolgd. Hun analisten hebben enig optimisme gedeeld te midden van deze daling. Ze zeggen dat het mogelijk niet lang meer duurt voordat de bodem in zich is.

Ze baseren deze conclusie op de afnemende openstaande interesse in CME Bitcoin-futurescontracten. Dit duidt vaak op een afnemende prijsdynamiek. Belangrijk is dat deze analisten beperkte neerwaartse beweging voorzien voor de cryptocurrency-markten op de korte termijn.

Belangrijke momenten volgens JPMorgan

In de afgelopen maanden is de cryptomarkt onderhevig geweest aan verschillende factoren die de koers hebben beïnvloed. Deze factoren omvatten belangrijke gebeurtenissen, zoals het voornemen van BlackRock Inc. om de eerste Amerikaanse exchange-traded funds (ETF’s) te introduceren die gekoppeld is aan de prijs van Bitcoin.

Daarnaast kreeg de markt een impuls toen Ripple Labs een gunstige beslissing kreeg in zijn juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC).

Echter, de aanvankelijke opwinding die door deze gebeurtenissen werd veroorzaakt, begint af te nemen. Marktpartijen wachten nu in afwachting van belangrijke uitspraken die de toekomst van cryptocurrency zullen vormgeven.

Eerste stappen gezet, nu doorzetten

Dat Blackrock een aanvraag heeft ingediend is namelijk pas de eerste stap. De SEC moet deze ook nog werkelijk goedkeuren. Dat geldt ook voor de uitspraak van de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Er komt nog een hoger beroep dus Ripple is nog niet 100% veilig.

De analisten van JPMorgan hebben voorspeld dat het definitieve oordeel over de Ripple-rechtszaak mogelijk pas volgend jaar wordt bereikt. Deze vertraging zou een periode van ‘juridische ambiguïteit’ kunnen betekenen voor crypto. Als een ding zeker is, is dat de markt nooit profijt heeft van juridische onzekerheid.

Daling begon bij Elon Musk

Een andere factor is het nieuws dat SpaceX, het bedrijf geleid door Elon Musk, zijn Bitcoin-bezittingen in het vorige kwartaal heeft afgeschreven. Dit nieuws fungeerde als een aanvullende katalysator voor de correctie, waarbij investeerders die longposities hadden, werden verrast.

De bredere correctie in risico-activa, zoals aandelen, heeft ook invloed gehad op de cryptocurrency-markt. Invloedrijke elementen zijn onder andere de ogenschijnlijk opgeblazen waardering van de technologiesector, de stijging van de Amerikaanse reële rendementen en zorgen over de economische koers van China.

The post Dit is waarom Bitcoin op en neer gaat, en waarom bodem bijna bereikt is volgens bankier appeared first on BLOX | Nieuws.