Bij het evenement Bitcoin Amsterdam spraken we met Benjamin Gagnon, de Chief Mining Officer van Bitfarms. Hij heeft een intrigerende reis in de cryptowereld achter de rug en geeft zijn unieke inzichten in waarom hij gelooft dat Bitcoin superieur is aan andere crypto’s.

Van ‘shitcoins’ naar Bitcoin

Gagnon, opgegroeid in Hong-Kong, heeft zijn stempel gedrukt in de Bitcoin-mining industrie sinds 2015. Zijn avontuur begon echter al in 2010 toen hij Bitcoin en crypto ontdekte aan de Kelley School of Business. In de vroege dagen van zijn carrière in de cryptowereld gaf Gagnon toe dat hij in de ‘shitcoin rabbit hole’ heeft gezeten. ‘Ik heb te veel scams gezien,’ zei hij. Maar naarmate hij verder kwam in zijn reis, werd duidelijk waar zijn loyaliteit lag. ‘Bitcoin is makkelijk, voorspelbaar en zeer gecommoditiseerd. Dus ik hoef geen random games te spelen, Bitcoin is veiliger.’

Voorspelbare karakter van Bitcoin-mining

Voor iemand die diep in de mining zit, zijn de regels en voorspelbaarheid van het spel cruciaal. Gagnon benadrukt dit punt door de verschillen tussen Bitcoin en andere crypto’s zoals Ethereum te belichten. ‘Vanuit mining-perspectief is Bitcoin zeker makkelijker. Met Ethereum of andere projecten kunnen ze op ieder moment de regels veranderen. Met Bitcoin ken je de regels en weet je precies wanneer iets gaat plaatsvinden.’

Hij gaat verder met het vermelden van de voordelen van Bitcoin-mining hardware over die van Ethereum. ‘Als ik een miner koop, weet ik dat ik hem over vier of vijf jaar nog kan gebruiken. Als ik een GPU voor Ethereum koop, dan kunnen ze daar zomaar mee stoppen’, doelt hij onder meer op het overstappen van Ethereum van proof of work naar proof of stake.

Conclusie

De inzichten van Gagnon bieden een diepgaand perspectief op de huidige staat van de cryptowereld. Terwijl sommigen nog steeds heen en weer schommelen tussen verschillende crypto’s, staat Gagnon vast in zijn overtuiging dat Bitcoin de koning blijft.

The post Dit is waarom Bitcoin de koning van crypto blijft volgens Bitfarms Chief Mining Officer appeared first on BLOX | Nieuws.