Nog een krappe week tot de halving, een belangrijk terugkerend evenement van Bitcoin. Dit is tevens traditiegetrouw het startschot van een volgende bullrun. Dat ziet investeerder Tim Draper ook, en hij waagt een gokje door te stellen dat Bitcoin koers kan stijgen tot 250.000 dollar.

Hopelijk is drie keer scheepsrecht. Hij zei bij de vorige halving in 2020 ook al dat Bitcoin 250.000 dollar waard zou worden. Daarna riep hij dat de Bitcoin koers voor het einde van 2023 250.000 dollar waard zou worden.

Hij moet toch een keer gelijk krijgen.

Eind 2024 kan Bitcoin 250.000 dollar waard zijn

Tim Draper is een bekende investeerder, hij voorspelt een flinke stijging van de waarde van Bitcoin in 2024. Hij noemt hiervoor een aantal belangrijke redenen, zoals uiteraard de Bitcoin ETF’s en de halving.

Tijdens de Paris Blockchain Week sprak Draper met Cointelegraph over zijn positieve verwachtingen voor de digitale munt. Hij denkt dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar wel eens 250.000 dollar kan worden.

‘Als ik moet gokken, dan zie ik misschien wel 250.000 dollar voor het einde van het jaar.’

Bitcoin ETF’s en inflatie

De komst van Bitcoin-fondsen in de Verenigde Staten zorgt voor hernieuwde interesse en meer investeringen in Bitcoin. Deze fondsen maken het makkelijker voor mensen die in Bitcoin willen beleggen, maar het liever niet zelf bewaren. Via deze fondsen kunnen ze Bitcoin kopen en verkopen bij bekende financiële instellingen zoals Fidelity of JPMorgan.

Draper benadrukt dat Bitcoin kan dienen als bescherming tegen waardevermindering van traditionele valuta, zoals euro’s en dollars. ‘Het geeft mensen de kans om wat Bitcoin te kopen en vast te houden, zodat ze zichzelf kunnen redden als de waarde van de euro of dollar daalt.’

Hij ziet ook dat Bitcoin steeds vaker gebruikt kan worden om mee te betalen. Daarnaast is het aanbod van Bitcoins beperkt, terwijl dat van euro’s en dollars juist kan groeien.

Dit kan de waarde van Bitcoin juist omhoog stuwen. ‘Ik hoef geen euro’s of dollars vast te houden die minder waard worden door politieke spelletjes of overheidsuitgaven’, zegt Draper. Hij ziet Bitcoin juist als een veilige haven tegen inflatie en economische onrust.

Vecht niet tegen de halving

Verder verwacht Draper veel van de komende halving van Bitcoins, die gepland staat voor 20 april. Hierbij komt er minder nieuwe Bitcoin beschikbaar, terwijl de vraag naar verwachting stijgt. Dit kan de prijs van Bitcoin natuurlijk opdrijven.

‘Beleggers in de aandelenmarkt zeggen: ‘vecht niet tegen de Amerikaanse centrale bank. Voor kopers van Bitcoin geldt hetzelfde: ‘vecht niet tegen de halving’. Het verandert alles. Het aanbod krimpt, de vraag stijgt en de prijs gaat omhoog. Dat is gewoon economie: vraag en aanbod.’

The post Dit is waarom Bitcoin 250.000 dollar is eind 2024, aldus Tim Draper appeared first on BLOX | Nieuws.