Tijd om er een bullish voorspelling uit te gooien. Niet van ons, maar van een aantal analisten. Bitcoin brak deze week namelijk met 30.000 dollar en dat kan volgens velen het begin zijn van een mooie stijging.

Bodem van Bitcoin wordt 30.000 USD

Een analist heeft gewezen op een historisch grafiekpatroon dat suggereert dat de Bitcoin koers in de nabije toekomst omhoog zal schieten. BitQuant, de pseudonieme crypto-analist, beweert dat de nieuwe bodem voorafgaand aan het bereiken van een all-time high naar verwachting zal schommelen rond de huidige waarde van 30.000 dollar.

Bitcoin wordt 190 duizend dollar in 2024

De voorspelling van de analist laat zien dat Bitcoin geen echte obstakels zal tegenkomen als je puur kijkt naar de technische analyse. Volgens zijn tekeningen kan Bitcoin doorstijgen tot 190.000 dollar, wat mogelijk in 2024 behaald kan worden.

Volgens BitQuant heeft Bitcoin zijn laatste grote daling achter de rug en nu kan de koers ‘op weg naar de maan’ en beginnen voor te bereiden voor een waarde van 190.000 dollar.

De marktanalist beweert dat de koers van Bitcoin doorgaans twee keer opnieuw wordt getest na het doorbreken van het 10-weekse exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA). BitQuant benadrukte ook in dezelfde tweet dat ‘we in deze specifieke cyclus nog steeds wachten op de laatste hertest voordat de prijs omhoog schiet naar 190.000 dollar.’

Zwakke dollar, sterke Bitcoin

Larry Lepard, managing partner bij het in Boston gevestigde investeringsbedrijf Equity Management Associates, deed ook een voorspelling.

Hij keek naar de kracht, of eigenlijk de zwakte, van de dollar en voorspelt dat als de dollar het komende decennium instort, dit het begin wordt van de gouden eeuw van Bitcoin.

Naarmate mensen zich meer bewust worden van de depreciatie van de dollar, zullen ze volgens Lepard worden aangetrokken tot activa zoals Bitcoin, goud en eigendom. Hij wees op een belangrijk voordeel dat Bitcoin heeft ten opzichte van goud: de beperkte voorraad van 21 miljoen munten. Volgens Lepard zal deze schaarste centraal staan in de prijsstijging van Bitcoin op de lange termijn.

Tijdens een interview op Kitco nieuws voorspelt hij dat Bitcoin zelfs kan stijgen tot 10 miljoen dollar.

The post Dit is waarom analisten geloven dat Bitcoin 190.000 dollar kan worden in 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.