Voormalig president Donald Trump blijkt een grotere cryptoportefeuille te bezitten dan eerder bekend was. Recente onthullingen tonen aan dat hij momenteel $2,8 miljoen aan Ethereum (ETH) bezit, nadat hij vorig jaar zijn NFT-collectie lanceerde. Deze verrassende openbaring werpt nieuw licht op Trump’s betrokkenheid bij de cryptowereld en zijn activiteiten als crypto-investeerder.

Onthullende documenten: Trump’s verborgen crypto-fortuin

Donald Trump, voormalig president van de Verenigde Staten en toonaangevende Republikeinse kandidaat voor de volgende verkiezingen, bezit aanzienlijk meer cryptogeld dan aanvankelijk bekend was. Recente documenten, ontvangen door het ethische waakhondenorgaan Citizens for Responsibility and Ethics in Washington, laten zien dat Trump in de eerste week van augustus een crypto wallet met maar liefst $2,8 miljoen aan ETH bezat.

Lucratieve NFT-onderneming

Opmerkelijk is ook dat Trump aanzienlijke opbrengsten heeft vergaard uit zijn NFT-collectie. De voormalige president heeft maar liefst $4,87 miljoen verdiend aan licentiekosten van zijn NFT-collectie, zo blijkt uit de documenten.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.


Stap gratis over op BLOX ➜


Van scepticus tot collectie

Hoewel Trump tijdens zijn presidentschap bekendstond als een scepticus ten opzichte van crypto, lanceerde hij vorig jaar zijn eigen NFT-project genaamd “Trump Digital Collectible Cards,” waarin afbeeldingen van hemzelf waren opgenomen. Deze collectie bleek zo populair dat hij afgelopen april een tweede serie uitbracht, die ook binnen de kortste keren was uitverkocht. Deze stap van Trump naar de cryptowereld toont aan hoezeer hij betrokken is geraakt bij de snel evoluerende sector.

Crypto op het politieke toneel

De onthulling komt op een moment dat cryptocurrencies steeds meer deel uitmaken van het politieke debat in de Verenigde Staten, aangezien kandidaten zich voorbereiden op de presidentsverkiezingen van 2024. Robert F. Kennedy Jr., een Democratische hoopvolle, heeft bevestigd dat hij Bitcoin (BTC) bezit en heeft beloofd de Amerikaanse dollar te ondersteunen met BTC, met vrijstelling van kapitaalwinstbelastingen op de token bij verkiezing. Robert DeSantis, gouverneur van Florida en een Republikeinse kandidaat die achter Trump staat in de vroege peilingen, heeft beloofd centrale bank digitale valuta (CBDC’s) te verbieden als hij tot president wordt verkozen.

De identificatie van Trump’s crypto wallet

Naar aanleiding van de nieuwe onthullingen heeft het blockchain-onderzoeksbureau Arkham Intelligence naar verluidt de vermeende cryptoportemonnee van Trump geïdentificeerd. Volgens Arkham is de voormalige president hoogstwaarschijnlijk de eigenaar van het Ethereum blockchain-adres 0x94845333028B1204Fbe14E1278Fd4Adde46B22ce, waarin een totaalbedrag van $2,8 miljoen aan ETH is opgeslagen. Bovendien heeft Trump ook kleine hoeveelheden wETH, MATIC en de USDC stablecoin in bezit, volgens het profiel van Arkham.

Transparantie dankzij blockchain

Het feit dat crypto-adresinformatie en transacties openbaar toegankelijk zijn vanwege de transparantie van blockchains, maakt het mogelijk om de bewegingen in real-time te volgen. Dit versterkt het vertrouwen in de integriteit en traceerbaarheid van transacties binnen de cryptowereld.

Conclusie

De nieuwste onthullingen over Trump’s crypto-investeringen benadrukken zijn aanzienlijke betrokkenheid bij de cryptowereld, ondanks zijn vroegere scepsis. Met een groeiend politiek debat over cryptocurrencies in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024, zal Trump’s cryptoportefeuille ongetwijfeld een onderwerp van discussie worden binnen zowel politieke als financiële kringen.


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Dit is hoeveel Donald Trump aan Ethereum bezit, en het is meer dan werd gedacht appeared first on BLOX | Nieuws.