De meest vermogende individuen op aarde hebben bitcoin en crypto ontdekt. Uit een nieuw onderzoek van consultancyfirma Capgemini blijkt dat 71 procent van de rijkaards op aarde in bitcoin en crypto investeren. In totaal heeft Capgemini voor het onderzoek 2.973 individuen ondervraagd, waarvan 46 procent een vermogen van meer dan 30 miljoen dollar (28,5 miljoen euro) heeft en de rest zweeft tussen de 1 en 30 miljoen dollar.

Crypto vooral populaire onder jonge vermogenden

Bitcoin en andere cryptocurrency’s zijn vooral populair bij de jonge rijkaards. In de categorie jonger dan 40 jaar investeren gemiddeld 9 van de 10 vermogenden in digitale assets. Het jongste cohort van het onderzoek geeft zelfs aan dat cryptocurrency’s hun favoriete investering zijn. Waarbij vooral Crypto ETFs en Metaverse-producten het goed doen.

Ondanks de populariteit van de industrie onder de rijksten der aarde vormt het nog lang niet het grootste deel van het portfolio. De door Capgemini ondervraagde vermogenden investeren gemiddeld rond de 14 procent van hun portfolio in “alternatieve investeringen”. Hier vallen naast cryptocurrency’s ook grondstoffen, valuta, privaat vermogen en hedgefondsen onder.

Toenemende vraag naar educatie

Capgemini observeert echter dat de industrie voor vermogensbeheer een instroom van investeringen in digitale assets ziet. Dit zorgt volgens Nilesh Vaidya, het hoofd van retail-vermogensbeheer, voor een toenemende vraag naar educatie. “De stroom van nieuwe investeringscategorieën als duurzaam investeren en digitale assets heeft een cruciale impact op de vermogensbeheer-industrie”, aldus Vaidya tegenover Cointelegraph.

Sommige investeringsfirma’s proberen op deze trend in te springen door speciale producten te lanceren voor digitale assets en andere opkomende investeringscategorieën. De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley introduceerde in maart 2021 bijvoorbeeld de mogelijkheid voor het rijkere gedeelte van hun clientèle om in bitcoin te investeren. Klanten van de private-banking tak van BBVA Zwitserland hebben een vergelijkbare optie gekregen.

Ook in Azië is crypto populair

Het rapport van Capgemini volgt op eerder onderzoek van Accenture uit 2022. Hieruit bleek dat 52 procent van de rijkere investeerders in Azië in het eerste kwartaal enige vorm van digitale assets in hun portfolio had. Gemiddeld vormden digitale assets voor de vermogende Aziaten ongeveer 7 procent van hun portfolio. Interessant is dat die allocatie hoger is dan het percentage dat ze investeerden in vreemde valuta.

Accenture raadpleegde voor hun onderzoek meer dan 3.200 klanten uit China, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore en Thailand. Accenture kwalificeerde een investeerder als vermogend indien het vermogen boven de 100.000 dollar (95.000 euro) uitkwam. Daarmee gaat het over een iets andere categorie dan de vermogenden die Capgemini ondervroeg voor hun onderzoek.

Investeerders in Thailand en Indonesië hadden het grootste percentage van hun vermogen in digitale assets zitten. Zowel Thailand als Indonesië scoorden een gemiddelde van 9 procent. Verreweg het grootste deel van het vermogen van de rijkere Aziaten zat in aandelen en obligaties.

Net als Capgemini kwam ook Accenture tot de conclusie dat de meeste fondsbeheerders relatief traag zijn met het adopteren van crypto-producten. De meerderheid gaf in het onderzoek van Accenture zelfs aan geen plannen te hebben om crypto-gerelateerde diensten aan te bieden. Van die uitspraken zullen de door Accenture ondervraagde firma’s met de huidige koersen geen spijt hebben.

The post Dit is hoeveel de rijksten der aarde in bitcoin investeren appeared first on BTC Direct | Nieuws.