Er was een tijd dat crypto’s gericht op privacy ontzettend populair waren. Vooral Monero en Zcash waren ontzettend populair. Maar de rol van de privacy crypto’s is nog lang niet uitgespeeld, en zou zelfs heel groot kunnen worden in de toekomst. In dit artikel kijken we naar Zcash en wat 1000 euro waard kan worden.

Zcash is de geheime bastaard van Bitcoin

Zcash is een privacy-gerichte cryptocurrency die is gebaseerd op de code van Bitcoin. Het deelt veel overeenkomsten met Bitcoin, zoals een vaste totale voorraad van 21 miljoen eenheden, maar het biedt ook een aantal privacyfuncties die Bitcoin niet heeft.

De belangrijkste privacyfunctie van Zcash is het gebruik van zero-knowledge proofs (ZKPs). ZKPs zijn een wiskundige techniek die het mogelijk maakt om te bewijzen dat een bepaalde bewering waar is, zonder de details van de bewering te onthullen.

In het geval van Zcash kunnen ZKPs worden gebruikt om te bewijzen dat een transactie heeft plaatsgevonden, zonder de details van de transactie te onthullen, zoals de identiteit van de verzender en ontvanger, en het bedrag van de transactie.

CBDC’s bedreigen privacy, Zcash kan helpen

Het zijn vooral grote, centrale autoriteiten zoals onze banken, overheden en miljardenbedrijven die een bedreiging voor onze privacy vormen. Op financieel gebied hebben CBDC’s zoals de digitale euro de potentie om onze privacy compleet van tafel te vegen. Sterker nog, CBDC’s kunnen ingezet worden om uitgavenpatronen te beïnvloeden.

Wat heb je nodig om ervoor te kiezen om hier niet aan mee te doen? Zoiets als contant geld. Je wil je broer gewoon een tientje kunnen geven zonder dat iemand hier iets mee te maken heeft. Dat hoeft helemaal niemand te weten.

Zcash heeft de eigenschappen van contant geld, maar dan digitaal. Als CBDC’s echt worden, dan zou Zcash wel eens heel populair kunnen worden (en dat is goed voor de koers).

1000 euro aan Zcash op all time high

De all time high van Zcash, of ZEC zoals de coin eigenlijk heet, was 825 euro. Dit record werd in januari van 2018 behaald. Op dit moment is de waarde ongeveer 27 euro.

Wat als we nu 1000 euro inleggen en Zcash wordt door CBDC’s helemaal hot? Wat als de all time high weer behaald wordt, wat is die 1000 euro dan waard? De huidige koers van Zcash moet met factor 30,5 stijgen.

Dat maakt de rekensom heel simpel, die 1000 euro die je vandaag inlegt, is op de all time high 30.500 euro waard.

The post Dit is hoeveel 1000 euro Zcash waard is bij een nieuwe All Time High appeared first on BLOX | Nieuws.