Ethereum kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Je kan het gebruiken voor NFT’s, voor de tientallen DeFi-beurzen, om te staken en ga zo maar door. Maar je kan het ook gewoon kopen en vasthouden.

Ethereum is een alleskunner

Voor we de koers induiken, wat is Ethereum ook al weer? Ethereum is een gedecentraliseerde blockchain-platform dat smart contracts draait: applicaties die precies volgens het programma werken zonder enige tussenkomst van derden.

Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, na Bitcoin. Het werd in 2015 gemaakt door Vitalik Buterin.

Daarnaast is de software van Ethereum open-source, en iedereen kan het gebruiken om gedecentraliseerde applicaties te maken. Deze applicaties kunnen voor een verscheidenheid aan doeleinden worden gebruikt, zoals DeFi, NFT’s en smart contracts.

Wat doet de koers van Ethereum?

De Ethereum-koers heeft een zeer bewogen verleden. In de eerste jaren van zijn bestaan bleef de koers relatief stabiel, rond de 1 euro. In 2017 begon de koers echter te stijgen, en in december van dat jaar bereikte hij een recordhoogte van 1.335 euro.

Op dat moment leek het er heel even op dat Ethereum zijn grote broer Bitcoin van de troon kon stoten, maar zover kwam het net niet. In 2017 waren ICO’s een grote hype. Dit is een soort crowdfunding waarbij je coins uitbetaald krijgt. Hier kon je destijds alleen aan deelnemen met ETH.

In 2018 volgde een koerscrash, en de koers daalde zelfs naar onder 100 euro In de daaropvolgende jaren herstelde de koers zich enigszins, en in 2021 bereikte hij opnieuw een recordhoogte van 4.127 euro. Vooralsnog is dat de all time high.

De actuele koers van vandaag is 1.518 euro. Dat is ‘maar’ 66% minder dan de hoogste waarde ooit.

Wat als je nu 1000 euro Ethereum koopt? Dan is je inzet op het moment dat de all time high weer behaald wordt 2.718 euro. Niet slecht, maar het zal ook je leven niet op zijn kop zetten.

The post Dit is hoeveel 1000 euro Ethereum waard is als all time high gehaald wordt appeared first on BLOX | Nieuws.