De prijs van Dogecoin is sinds 2021 met bijna 90% gedaald. De munt bereikte in mei 2021 een recordhoogte van 0,60 euro, maar is sindsdien in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. In dit artikel checken we wat het betekent als je nu 100 euro investeert, en dit laat staan tot een volgende All Time High.

Waarom is Dogecoin zo ver afgezakt?

Er zijn een aantal factoren die hebben bijgedragen aan de daling van de prijs van Dogecoin. Een factor is de algemene volatiliteit van de cryptomarkt. De cryptomarkt is in de afgelopen jaren erg volatiel geweest, en Dogecoin is daar geen uitzondering op. De munt is erg gevoelig voor nieuws en speculatie, en dit kan leiden tot grote prijsschommelingen.

Een andere factor die heeft bijgedragen aan de daling van de prijs van Dogecoin is de golf faillissementen in de cryptowereld vorig jaar. Denk aan grote namen zoals FTX, Celsius Network en Three Arrows Capital, failliet gegaan. Dit heeft het vertrouwen van beleggers in de cryptomarkt aangetast, en dit heeft ook een negatief effect gehad op de koers van Dogecoin.

Elon Musk, Twitter en Dogecoin

Tot slot heeft de overname van Twitter door Elon Musk ook een rol gespeeld bij de daling van de prijs van Dogecoin. Musk is een groot voorstander van Dogecoin, maar hij heeft ook gezegd dat hij de munt wil verbeteren. Dit heeft bij sommige beleggers de angst gewekt dat Musk Dogecoin zal veranderen.

Wat als je nu 100 euro investeert in Dogecoin?

Tijd voor een spelletje. Tijd om te speculeren wat een investering van 100 euro via BLOX in Dogecoin waard kan worden als de all time high weer behaald wordt.

De hoogste koers aller tijden voor Dogecoin is 0,60 euro. Dit werd in mei 2021 behaald toen Elon Musk bij een Amerikaanse comedyshow op televisie Dogecoin benoemde. Daarna ging het snel bergafwaarts, op dit moment is de waarde bijna 0,07 euro.

De koers is met 89% gedaald. Als we nu voor 100 euro Dogecoin kopen, wat is deze investering dan waard als Dogecoin weer op 0,70 euro per coin zit? Om dat niveau te bereiken moet de huidige waarde met factor 8,6 stijgen.

Als we 100 euro vermenigvuldigen met 8,6 dan kom je uit op 860 euro. Dat lijkt niet heel veel, maar vergeet niet dat er op de hele wereld maar een handvol investeringen dit groeipotentieel hebben.

The post Dit is hoeveel 100 euro Dogecoin waard is als All Time High gehaald wordt appeared first on BLOX | Nieuws.