Dit weekend zei Charles Hoskinson, de bedenker van Cardano, dat zijn crypto de potentie heeft om zowel Ethereum als Bitcoin in te halen. Als ADA de dominantste op de cryptomarkt wil worden, dan moet het eerst weer zijn all time high behalen. Wat als je vandaag 100 euro investeert, wat is dat dan waard als de koers weer zijn hoogste waarde ooit aantikt?

Dit zijn de tokenomics van Cardano (ADA)

De tokenomics van Cardano zijn ontworpen om een ​​stabiel en gedecentraliseerd blockchain-ecosysteem te creëren. De native token van Cardano is ADA, die wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, waaronder:

  • Betalen voor transactiekosten
  • Delegeren aan een stake pool om beloningen te verdienen
  • Investeren in dApps en andere projecten op het Cardano-netwerk

De totale voorraad ADA is 45 miljard coins. De huidige circulerende voorraad is 35,05 miljard. De monetaire expansiesnelheid is momenteel ingesteld op 0,3% per epoch. Dit betekent dat er jaarlijks ongeveer 1,35 miljard ADA worden toegevoegd aan de circulerende voorraad.

All time high Cardano

Cardano haalde op 2 september 2021 zijn all time high. De ADA koers was toen heel even 2,61 euro. Dat is maar liefst 90% meer dan de actuele koers van Cardano, op het moment van schrijven is dat 0,24 euro.

Stel dat je nu voor 100 euro Cardano koopt, wat is dat bedrag waard als de ATH weer behaald wordt?

Wat is 100 euro ADA waard als hoogste koers ooit weer wordt behaald?

De huidige koers van ADA is 0,24 euro. Dat betekent dat je nu voor 100 euro 417 ADA krijgt. De huidige koers moet met factor 10,9 stijgen om weer op het hoogste niveau ooit te zitten.

Dat maakt de rekensom heel simpel, 100 euro*10,9 is 1090 euro. Niet slecht!

Staking vergroot winst

Maar BLOX biedt meer. Je kan je ADA ook staken bij BLOX. Dan krijg je elke week rente uitbetaald. Als je die rente laat staan, dan krijg je zogenaamde compound interest. Ofwel rente op rente. Koppel dat aan een potentiële koersstijging en je winst kan nog groter zijn dan 1090 euro!

Heb je Cardano (ADA) al in BLOX-kluis? Activeer dan staking.

  • Open BLOX (of download de app als je deze nog niet hebt)
  • Ga naar de tab ‘staking’. Bekijk welke coins je kunt staken of tik op ‘doorgaan’.
  • Neem de uitleg over de risico’s van staking goed door!
  • Activeer het staken van jouw coins in het staking menu

Elke maandag krijg je een berichtje als je rendement is uitbetaald. Net als op je spaarrekening bij je bank zit je nergens aan vast. Wil je de coins niet meer staken maar verkopen? Zo gedaan.

Onthoud echter wel: crypto staken is niet geheel risicoloos. Lees je dus altijd goed in!

The post Dit is hoeveel 100 euro Cardano (ADA) waard is als All Time High gehaald wordt appeared first on BLOX | Nieuws.