De Braziliaanse vermogensbeheerder Hashdex heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor een Ethereum exchange-traded fund (ETF) dat zowel futures als spotmarkten zal omvatten.

Gaat Nasdaq Ethereum aanbieden?

Dit is een nieuw concept en staat bekend als de Hashdex Nasdaq Ethereum ETF. Als het goedgekeurd wordt dan zal dat goed zijn voor de diversificatie aan investeringsmogelijkheden in crypto, met als bonus dat het mogelijk een aantal van de zorgen van de SEC over marktvolatiliteit wegneemt.

Op 25 augustus diende Hashdex een soortgelijk product in, maar dan voor Bitcoin.

De Hashdex Nasdaq Ethereum ETF zal worden beheerd door Toroso Investments, een in New York gevestigd beleggingsadviesbureau, en de aanvraag is ingediend via de Nasdaq-beurs.

Combinatie van spot en contracten

De benadering van Hashdex ten aanzien van cryptocurrency-ETF’s is anders dan anders. De vermogensbeheerder stelt een ETF voor die spot- en futurescontracten voor Ethereum combineert, wat afwijkt van het conventionele model waarin ETF’s voornamelijk spotgebaseerd zijn.

Bovendien is Hashdex van plan de ETF te beveiligen met behulp van een mechanisme dat bekend staat als Exchange for Physical (EFP) transacties op de Chicago Mercantile Exchange (CME), een afwijking van de meer gebruikelijke Coinbase Surveillance Sharing Arrangement (SSA).

In plaats van uitsluitend te vertrouwen op spot Ether, zal de Hashdex Nasdaq Ethereum ETF bestaan uit een mix van Spot Ether, Ether Futures Contracts en kasequivalenten. De grondgedachte van Hashdex achter deze aanpak is het verminderen mogelijke prijsmanipulatie op de spotmarkt, een van de belangrijkste zorgen van de SEC.

Dit maakt Ethereum minder gevoelig voor prijsmanipulatie

In hun aanvraag (PDF) schrijft Hashdex:

‘In plaats van 100% spot-Ether aan te houden, wat het gevoeliger zou kunnen maken voor prijsmanipulatie op de spotmarkt, zal het Fonds een mix van Spot Ether, Ether Futures-contracten en contant geld aanhouden. Bovendien zullen er beleggingsbeperkingen gelden voor deze ETF Dat zal de hoeveelheid spot-ether die het kan bevatten beperken, waardoor de invloed van de spotmarkt op een ‘veilig niveau’ blijft.’

De ETF is ontworpen om dynamisch te zijn, waarbij de portefeuillebestanden zich aanpassen aan de marktomstandigheden en ontwikkelingen op regelgevingsgebied. Dit aanpassingsvermogen is een kenmerk dat volgens Hashdex de zorgen van de SEC over de marktvolatiliteit verder zal wegnemen.

Hashdex is niet de enige die een spot Ethereum ETF wil aanbieden. Prominente vermogensbeheerders, Ark Invest en VanEck, hebben ook aanvragen ingediend voor spot Ethereum ETF’s bij de SEC. Deze aanvragen werden ingediend via de Chicago Board Options Exchange (Cboe).

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Dit is hoe techbeurs Nasdaq Ethereum wil aanbieden aan investeerders appeared first on BLOX | Nieuws.