Apple nieuwste gadget is een bril waarmee je levensecht VR en AR kan beleven. Dat sluit goed aan bij bedrijven die zich bezig houden met metaverses (behalve, ironisch genoeg Meta). Shiba Inu heeft een trailer gedeeld waarin ze aankondigen een metaverse te lanceren en ze lijken hiermee mee te willen liften op de hype van Apple.

Kale plekken vullen

Een desolaat, post-apocalyptisch landschap verandert voor je ogen in een levendige groene ruimte vol bedrijvigheid. Dit is slechts een voorproefje van wat het Shiba Inu Metaverse-project voor ons in petto heeft.

De ambitie is duidelijk: van een kale, onderbenutte ruimte naar een bloeiende, levendige gemeenschap. Shiba Inu belooft hier dus meer te worden dan slechts een meme-crypto. Het belooft een meeslepende Metaverse-ervaring waar gebruikers kunnen verkennen, spelen en zelfs geld kunnen verdienen.

Rocket Pond is een digitale speeltuin

Stel je voor dat je jezelf onderdompelt in de overblijfselen van een verlaten ruimtegebied. Je vaart in een kajak door snelstromend water, ontspant aan een meerbar en verkent een mysterieuze krater gevuld met mist. Klinkt als een videogame?

Dit is wat je te wachten staat in Rocket Pond, het nieuwe digitale landschap. Shiba Inu hoopt hiermee betrokkenheid en creativiteit binnen haar gemeenschap te bevorderen. Maar het succes hangt af van de acceptatie en de voortdurende deelname van gebruikers.

Bouw je eigen game

Maar wat maakt Rocket Pond nou zo bijzonder? Want alles wat je net las was ook al speelbaar op de eerste Nintendo die in de jaren 80 uitkwam.

Shiba Inu lanceert daarom Game Builder. Met deze ontwikkeltool kunnen gebruikers aangepaste gameplay-ervaringen creëren, inclusief 3D-modellen en een physics-engine. Het biedt ook een platform voor landeigenaren om mogelijk geld te verdienen met hun virtuele eigendommen.

Een interessant idee, maar het valt en staat met hoe dit wordt opgepakt door de gemeenschap. En nog belangrijker, zullen creaties viral gaan op social media? Kijk bijvoorbeeld naar hoe de community heel TikTok volplempt met zelfgebouwde creaties in de nieuwste Zelda-game Tears of the kingdom.

Ryoshi Plaza wordt het middenpunt

Ryoshi Plaza wordt de centrale hub van het Shiba Inu Metaverse. Deze virtuele ruimte belooft een samensmelting van historische en moderne invloeden. Hier komen gebruikers samen om te communiceren, te verkennen en deel te nemen aan diverse activiteiten. Dit is te vergelijken met de lobby in een mmorpg.

We zijn benieuwd wat dit gaat betekenen voor de crypto SHIB.

The post Dit is hoe Shiba Inu kan profiteren van Apple Vision Pro appeared first on BLOX | Nieuws.