In een gezamenlijke inspanning hebben Nederland, de Verenigde Staten, en het Verenigd Koninkrijk samengewerkt om Oekraïense wetshandhavers te ondersteunen bij het aanpakken van de toenemende crypto criminaliteit binnen het land.

Tools voor Oekraïne om crypto te analyseren

Het trainingsprogramma, dat virtueel werd aangeboden, voorzag Oekraïense wetshandhavers van tools om witwassen te bestrijden, frauduleuze cryptocurrency-transacties te analyseren en de effectiviteit van onderzoeken naar blockchain te verbeteren, aldus de verklaring.

Volgens een recente verklaring heeft de Amerikaanse Internal Revenue Service Criminal Investigation (CI) samengewerkt met de Nederlandse Fiscal Information and Investigation Service (FIOD) en de Britse His Majesty’s Revenue and Customs (HMRC).

Tweede ronde digitale training

Dit had tot doel Oekraïense wetshandhavers te helpen bij het aanpakken van crypto- en blockchain-fraude. Ongeveer 40 Oekraïense wetshandhavers namen deel aan deze tweede ronde van virtuele training gericht op blockchain-tracering.

Deze sessie bouwde voort op de samenwerking tussen CI en Chainalysis in mei, die gericht was op cyberveiligheid voor Oekraïense autoriteiten.

Voor deze laatste sessies bundelden CI, FIOD en HMRC hun krachten met blockchain-analysebedrijven CipherTrace en BlockTrace.

Wat speelt er nu? Volgens de Amerikanen lopen er momenteel 30 onderzoeken met betrekking tot opgelegde sancties. Door echter zijn internationale partners, zoals Oekraïne, op te leiden, stelt het autoriteiten in staat hun efficiëntie bij het uitvoeren van misdaadonderzoeken te verbeteren.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Dit is hoe Nederland Oekraïne helpt tegen crypto criminaliteit appeared first on BLOX | Nieuws.