Social media brengt alles en iedereen dichtbij. Vroeger was het vrijwel onmogelijk dat je bekende personen een berichtje kon sturen, maar nu reageren bekende op ogenschijnlijk normale berichten. Zo haakte Billy Markus, de bedenker van Dogecoin, in op een vraag van een influencer.

2 uur bouwen en Dogecoin werd 90 miljard dollar

Markus zei op Twitter dat hij Dogecoin in een paar uur had gebouwd, het project met rust liet, en dat deze een tijdje later heel even 90 miljard dollar waard was. Dat was 8,5 jaar nadat hij het project had verlaten.

Het gesprek begon toen influencer Anthony Pompliano zich afvroeg of er voorbeelden waren van een bedrijf van 1 miljard dollar dat zonder personeel was gebouwd. Markus reageerde snel en deelde het verhaal van zijn Dogecoin, de populaire cryptocurrency die hij oprichtte in 2013.

Dogecoin kopie van Litecoin

Een andere Twitter-gebruiker, Pjb, daagde Markus echter uit door te suggereren dat Dogecoin slechts een kopie was van Litecoin, een andere bekende cryptovaluta. Markus verdedigde zijn creatie door een analogie te trekken tussen de tweet van de gebruiker en het gebruik van een reeds gemaakt toetsenbord.

Dogecoin staat de laatste tijd weer in de spotlights. Dat komt doordat Elon Musk opdracht gaf aan de programmeurs bij Twitter om het logo te veranderen in Dogecoin. Dit leidde tot een rally waarbij de cryptocurrency ongeveer 30% in waarde won.

Wat is de waarde van Dogecoin?

De prijsstijging was echter van korte duur, aangezien de rally snel omkeerde en de waarde van Dogecoin daalde. De korte prijsstijging van Dogecoin en de daaropvolgende daling benadrukken de volatiele aard van de cryptocurrency-markt. Ook zijn er geruchten dat het veranderen van het logo in Dogecoin eigenlijk handel met voorkennis is.

Hoewel het waar is dat Dogecoin voor sommige investeerders aanzienlijke winsten heeft gegenereerd, beweren veel experts dat het succes ervan voornamelijk te danken is aan de hype en de invloed van sociale media, in plaats van enige inherente waarde of bruikbaarheid.

Toch blijft Dogecoin een populaire crypto, met een toegewijde gemeenschap van supporters en investeerders.

The post Dit is hoe je in 2 uur een crypto van 90 miljard dollar maakt appeared first on BLOX | Nieuws.