Courtyard is een startup gespecialiseerd in crypto-verzamelobjecten, het nieuwe bedrijfje geeft honderden pakketjes weg met gesorteerde en tokenized Pokémon-kaarten. Ofwel, digitale versies van bestaande kaarten.

Elk digitaal pakket bevat een NFT die is gekoppeld aan één bepaalde Pokémon-kaart, die vervolgens kan worden geruild als verzamelaars dat willen.

Zeldzame Pokémon kaarten

Op 21 november kunnen kaartverzamelaars hun virtuele pakketten openen en zien welke Pokémon-kaart ze hebben ‘gevangen’. Digitale kaarten kunnen ook worden ingewisseld voor hun fysieke versie, die desgewenst wordt opgeslagen via kluisbedrijf Brink’s.

De beschikbare Pokémon-kaarten omvatten vintage basissetkaarten, moderne kaarten en promokaarten, met een Sword & Shield Shiny Star Charizard uit 2020 en een Starter Red Green Gift Set Holo Scyther uit 1998 verborgen tussen de pakketten. Alle kaarten zijn beoordeeld, wat betekent dat de staat ervan is beoordeeld door een extern bedrijf en dat de kaart in een hoesje is verzegeld.

400 gratis pakketten

Courtyard werkt samen met crypto-tech startup Privy en Ethereum NFT Collection Chimpers om de collectie vrij te geven, die gratis wordt uitgedeeld als een vroeg Thanksgiving-cadeau in meerdere drops.

Hoeveel kaartpakketten worden er aangeboden? Courtyard geeft 100 pakketten per dag weg, verdeeld over vier dagelijkse drops, wat betekent dat er tussen dinsdag 14 november en vrijdag 17 november in totaal 400 pakketten aan het publiek worden aangeboden.

Waarom Pokémon-kaarten op de blockchain plaatsen?

Tokenisatie en NFT’s zorgen voor digitale schaarste en een unieke identificatie voor digitale activa, waardoor hun cryptocomponent vrijwel onmogelijk na te maken is. Met dergelijke technologie kunnen marktplaatsen zoals Courtyard tokenized versies van echte Pokémon-kaarten aanbieden als echtheidscertificaten, die kunnen worden ingewisseld voor het echte werk.

Dat klinkt allemaal heel lastig, zie het als een ‘I-owe-you’ kaartje die je kan inwisselen voor een echte Pokémon kaart.

Het is niet bekend of Courtyard het voor elkaar heeft gekregen om ook de Van Gogh-Pokémon kaarten te verzamelen en te digitaliseren.

The post Dit is hoe je gratis zeldzame Pokémon kaarten krijgt, Courtyard geeft ze weg als NFT appeared first on BLOX | Nieuws.