In elke markt zijn er winnaars en verliezers. Als investeerder probeer je altijd je winst te maximaliseren en je verlies te beperken. Sommigen durven daar meer risico voor te nemen dan anderen, maar vergeten zichzelf te beschermen.

Dit overkwam Crypto Nerd, een ervaren handelaar die alles verloor door een riskante handelsstrategie. Hij verloor 1 miljoen dollar aan Pepe, en had nog geen 1000 dollar meer op de bank staan.

Zo kan je 1 miljoen dollar aan Pepe verliezen

Crypto Nerd zette in op een 3x longpositie op PEPE, een memecoin. Dit betekent dat hij wedde dat de prijs van PEPE zou stijgen. Helaas daalde de prijs van PEPE met 20%, wat resulteerde in een liquidatie van zijn positie en een verlies van 1 miljoen dollar.

De plotselinge daling van de Pepe koers was te wijten aan een combinatie van factoren, waaronder de neergang van de wereldmarkt en geopolitieke spanningen tussen Iran en Israël. Dit zorgde voor paniek op de markt, wat leidde tot een toename van de verkoopdruk op PEPE.

Hefboom kan je veel opleveren, maar ook veel kosten

Het verhaal van Crypto Nerd is een harde les over de risico’s van handelen met hefboom. Hefboom vergroot je winstpotentieel, maar het vergroot ook je verliesrisico. In dit geval was de hefboomfactor van 3x fataal voor Crypto Nerd, want bij de geringste daling moet hij al bijstorten om zijn positie levende te houden.

Aangezien hij naar eigen zeggen nog geen 1000 dollar op zijn bankrekening had, was dat een lastig verhaal.

Wat hem is overkomen dient als een waarschuwing voor alle handelaren, ongeacht hun ervaringsniveau. Het is belangrijk om altijd aan risicobeheer te doen en genoeg geld op je rekening te laten om te ook zonder crypto te kunnen leven.

Tips & tricks voor crypto trading

Dit zijn enkele tips om risico’s te beperken als je echt wil gaan traden met crypto, en zelfs denkt aan een hefboompositie:

  • Doe je research: Voordat je in een cryptovaluta investeert, is het belangrijk om de munt en de markt goed te begrijpen.
  • Begin klein: Investeer niet meer dan je kunt veroorloven om te verliezen.
  • Gebruik stop-loss orders: Stop-loss orders zijn orders die automatisch je positie sluiten wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt. Dit kan je helpen om verliezen te beperken.
  • Diversifieer je portfolio: Investeer niet al je geld in één crypto.
  • Blijf kalm: De cryptocurrency-markt kan volatiel zijn. Blijf kalm en neem geen impulsieve beslissingen.

Als je niet bereid bent om het risico te nemen om geld te verliezen, is het beter om niet te investeren.

The post Dit is hoe je 1 miljoen dollar kan verliezen door Pepe crypto appeared first on BLOX | Nieuws.