Bitcoin verslagen? Jazeker! Analysebedrijf Santiment onderzocht het sentiment op social media en concludeerde dat altcoin Dogelon Mars (ELON) het beter doet dan Bitcoin. Wat betekent dit?

Dogelon Mars vliegt langs Bitcoin

Volgens Santiment zag memecoin Dogelon Mars de afgelopen 24 uur zijn sociale volume toenemen. Hiermee lukt het de nietszeggende crypto om zelfs Bitcoin te overtreffen. Santiment analyseerde hoe vaak bepaalde crypto’s worden genoemd op social media, en of dit positief, neutraal of negatief is. ELON scoorde 62% positieve, 19% neutrale en 18% negatieve uitspraken.

Hoe wordt dit gemeten? Elk woord wat met deze crypto te maken heeft, wordt geanalyseerd op social media. Santiment checkt onder andere Telegram, X en Reddit. Ze analyseren het sentiment van vermeldingen van de crypto en classificeren deze als positief, negatief of neutraal.

Mix van Dogecoin en Shiba Inu

ELON, een memecoin gemaakt op het hoogtepunt van de populariteit van Dogecoin en Shiba Inu, probeert de aandacht van Elon Musk te trekken, maar is in dit opzicht niet erg succesvol.

Dogelon Mars speelt in op verschillende populaire thema’s. De naam is een mix van Dogecoin en Elon Musk, die een uitgesproken supporter van Doge is. Het zinspeelt op Mars, een draai aan de beroemde moon meme, die impliceert dat Dogelon een enorme opwaartse beweging zal meemaken.

Het project probeert het ELON-ecosysteem nieuw leven in te blazen door kunstmatige intelligentie (AI) gegenereerde niet-fungibele tokens (NFT’s) te introduceren.

Koers van ELON is waardeloos

Hoewel de recente toename van het sociale volume volgt op een stijging van bijna 5% in de afgelopen week, is de koers waardeloos. De waarde staat 99,59% onder de hoogste koers ooit.

dogelon mars koers

Santiment zegt dat het token de laatste tijd ook pieken in de netwerkgroei heeft gezien, wat betekent dat er in toenemende mate nieuwe adressen worden aangemaakt.

Deze munt wordt niet in BLOX aangeboden. Het is een crypto met een klein handelsvolume, waardoor de kans op crashes aanzienlijk groter is dan bij bekendere crypto’s.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Dit is hoe het ELON is gelukt om Bitcoin te verslaan appeared first on BLOX | Nieuws.