Tijd voor een voorspelling. Niet van ons, maar van Galaxy Digital. Zij keken naar de huidige NFT’s op Bitcoin en verwachten dat dit 4,5 miljard dollar waard kan worden in 2025.

Huh, NFT’s op Bitcoin? Dat is pas sinds begin 2023 mogelijk, dus als je dit gemist hebt en er nu pas over leest, ben je nog steeds een van de eersten.

Bitcoin NFT’s sinds 2023

In januari van dit jaar is Ordinal gelanceerd. Met Ordinal kunnen gebruikers losse Satoshi’s omtoveren tot NFT’s. Woorden zoals omtoveren horen thuis in de nieuwe Harry Potter videogame, niet bij zoiets serieus als Bitcoin. Daarom heet het hier inscriptie.

Bij een inscriptie wordt data toegevoegd aan individuele Satoshi’s, deze data kan bestaan uit video’s of afbeeldingen. Een losse Satoshi of SAT is de benaming voor de kleinste eenheid van Bitcoin, of 1/100.000.000 van een BTC.

Op het moment van schrijven zijn er meer dan 300 duizend inscripties gemaakt. Je bent bijna bijgepraat, er is ook nog een hele discussie of NFT’s wel op Bitcoin thuishoren, daar kan je hier meer over lezen.

Galaxy Research heeft een gedetailleerd rapport gepubliceerd over de huidige staat van NFT’s op Bitcoin en welke kant de markt de komende jaren op kan gaan.

Grote bedragen en zware blockchain

Het rapport noemde de top vijf Bitcoin NFT-verkopen tot nu toe. Een NFT uit de Ord Punks-collectie stond bovenaan de lijst, aangezien deze werd verkocht voor 11,5 Bitcoin, wat tegen de huidige koers een kwart miljoen euro is.

Dat zijn natuurlijk de spraakmakende bedragen, maar het rapport belichtte ook de negatieve kanten van het succes van Ordinal. Een belangrijk punt van kritiek was dat inscripties de blockchain groter en moeilijker te downloaden zullen maken.

Een andere kritiek concentreerde zich op de zeer fundamentele functionaliteit van Bitcoin. De blockchain is uitsluitend gemaakt voor het elektronische P2P-geldsysteem om financiële transacties uit te voeren en niet om te dienen als een gedecentraliseerd opslagsysteem.

4,5 miljard in 2025

De analisten van Galaxy Digital waagden zich ook aan een voorspelling. Hoe goed de voorspelling ook wordt onderbouwd, uiteindelijk blijft het een gok gebaseerd op huidige trends. Het basisscenario van Galaxy Research gaat uit van een marktomvang van 4,5 miljard dollar in 2025.

Aanvullend, een paar jaar daarna, in 2027, verwachten ze dat er 64,45 miljoen gebruikers zich op de NFT-markt begeven. Ofwel vier keer de Nederlandse samenleving.

Galaxy Research’s projectie van de toekomst voor Ordinals is veelbelovend en wellicht een tikkeltje ambitieus, maar als je kijkt naar de huidige trend, dan is niets onrealistisch. Bijvoorbeeld, net na het bereiken van de 200.000, had Ordinals slechts een paar dagen nodig om de 300.000 te bereiken.

Tuurlijk, dit is de beginfase en de groei moet een keer afvlakken.

Wie wint de NFT race?

Daarnaast is het interessant om te zien welke blockchain de komende jaren het populairst wordt voor NFT’s. Op dit moment is dat Ethereum, en Solana en Cardano willen hier maar al te graag marktaandeel van stelen. Geen van deze blockchains hield echter rekening met NFT’s op Bitcoin.

Gezien de marktdominantie van Bitcoin en de toenemende populariteit van Ordinals, is het mogelijk dat verschillende collecties in de komende maanden naar Ordinals zullen verhuizen, waardoor het marktaandeel zal toenemen.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Dit is hoe Bitcoin in 2025 miljarden dollars aan NFT’s kan hebben appeared first on BLOX | Nieuws.