In een interview tijdens het evenement Bitcoin Amsterdam, spraken wij met Ancilla van de Leest over haar reis in de wereld van de economie, beleggen en uiteindelijk, Bitcoin. Van de Leest, die zichzelf nu specialiseert in digitale rechten, privacy en overheidssurveillance, deelde haar diepe inzichten over hoe Bitcoin mogelijk een oplossing biedt voor de problemen die inherent zijn aan het huidige fiatgeldsysteem.

Een duik in de economie

‘Tien jaar geleden viel ik in de rabbit hole van de economie’, begon van de Leest. ‘Het ging best wel goed met mijn werk en verdiende goed, en vroeg mij af hoe ik van geld meer geld kan maken.’ Haar nieuwsgierigheid leidde haar naar de wereld van het beleggen. Echter, naarmate ze zich er meer in verdiepte, realiseerde ze zich dat er veel was dat ze niet begreep over ons geldsysteem. ‘Hoe meer ik erover las, hoe minder ik ervan snapte.’

Ontmoeting met Bitcoin

Toen kwam Bitcoin in beeld. Beschreven als een potentieel antwoord op de tekortkomingen van fiatgeld, zag van de Leest de voordelen in. ‘Het wordt natuurlijk gebracht als een oplossing voor fiatgeld. Waar fiat heel gebrekkig is is fiat minder gebrekkig. Je kan het niet eindeloos bijdrukken en de overheid zit er niet tussen, dan zijn dingen die ik toch wel erg belangrijk acht.’

Een grotere missie

De interesse van van de Leest in Bitcoin ging verder dan alleen haar persoonlijke beleggingsreis. ‘Op basis daarvan ben ik mij later meer gaan specialiseren in digitale rechten, privacy en overheidssurveillance’, zei ze, wijzend op de bredere implicaties van digitale valuta’s en de technologie erachter.

Conclusie

Met de opkomst van digitale valuta’s zoals Bitcoin en de voortdurende discussie over de tekortkomingen van het fiatgeldsysteem, biedt het inzicht van Ancilla van de Leest een waardevolle bijdrage aan dit gesprek. Haar reis, die begon met vragen over beleggen en de economie, heeft haar nu naar de voorhoede van digitale rechten en privacy gebracht. In een wereld waar technologie en financiën snel evolueren, zijn stemmen als die van Ancilla interessant om zowel de kansen als de uitdagingen die voor ons liggen te begrijpen.

The post Dit is hoe Ancilla van de Leest via Bitcoin bij privacy en digitale rechten terechtkwam appeared first on BLOX | Nieuws.