In de wereld van blockchain cryptocurrencies is “block time” jargon dat met enige regelmaat opduikt. Maar wat betekent het eigenlijk? Block time verwijst simpelweg naar de tijd die een blockchain nodig heeft om een nieuw blok te produceren. Deze tijd beïnvloedt rechtstreeks hoe snel transacties worden bevestigd en daarmee het aantal transacties per seconde (TPS) dat een blockchain kan verwerken. Maar welke invloed heeft de block time eigenlijk op de halving?

Waarom verschillende blockchains verschillende block times hebben

Elke blockchain heeft zijn eigen block time, wat afhangt van het consensusmechanisme dat wordt gebruikt. Dit mechanisme bepaalt hoe lang het duurt om elke transactie te verifiëren en een nieuw blok te creëren. Verschillende blockchains gebruiken verschillende consensusmechanismen, wat resulteert in variërende block times.

  • Bitcoin (BTC): Gemiddeld 10 minuten
  • Ethereum (ETH): Gemiddeld 12-15 seconden
  • Binance Coin (BNB): Ongeveer 3 seconden
  • Cardano (ADA): Ongeveer 20 seconden

Het onvoorspelbare van de Bitcoin halving

Het volgende halving event van Bitcoin wordt ergens in de nacht van vrijdag op zaterdag verwacht. Echter, niemand weet precies wanneer dit zeldzame event in het netwerk echt zal plaatsvinden. En dit heeft alles te maken met natuurlijk die block time.

Satoshi Nakamoto heeft het Bitcoin-uitgiftebeleid vastgesteld op elke 210.000 blokken, waarbij protocollen ervoor zorgen dat blokken gemiddeld elke 10 minuten worden gevonden. Het kan dus ook zomaar zijn dat het langer duurt dan 10 minuten. Zo heeft het wel eens bijna twee uur geduurd voordat er een block was gemined. In die twee uur passen, als we ons aan het gemiddelde houden, 6 blokken. En dit heeft dan weer directe invloed op de halving timer, die puur en alleen het aantal blokken meet.

Deze onvoorspelbare aard van het Bitcoin-minen, gecombineerd met de aanpassing van de difficullty, maakt het onmogelijk om exact te weten wanneer de volgende halving zal plaatsvinden.

Conclusie

Het minen van Bitcoin is een spel van willekeur op industriële schaal, waardoor de timing van de volgende halvering praktisch onmogelijk is. Hoewel halvings belangrijke milestones zijn voor het Bitcoin-netwerk, blijft het timen daarvan voorlopig een mysterie dat wel te voorspellen valt, alleen niet exact!”

The post Dit is de reden waarom niemand weet wanneer de halving exact plaatsvindt. appeared first on BLOX | Nieuws.