Voormalig president Donald Trump lijkt zijn opvattingen over Bitcoin te heroverwegen, wat een opmerkelijke verschuiving betekent ten opzichte van zijn eerdere scepsis ten opzichte van digitale valuta’s.

Tijdens een gesprek op Fox News’ The Ingraham Angle gaf Trump toe dat Bitcoin steeds populairder wordt, vooral onder jongere en de Afro-Amerikaanse gemeenschap. 

Invloed op de markt en monetair beleid

Trump’s economische beleid heeft altijd een cruciale rol gespeeld in het beïnvloeden van marktdynamiek. Zijn kritiek op de Federal Reserve en plannen om het leiderschap ervan te veranderen, zouden belangrijke verschuivingen kunnen betekenen in het monetaire beleid van de VS. Deze veranderingen kunnen Bitcoin steeds aantrekkelijker maken als investering, vooral als hedge tegen inflatie en schommelingen in obligatierendementen.

Tegenstand tegen CBDC’s en steun voor decentralisatie

Daarnaast verzet Trump zich tegen door de centrale bank gecontroleerde digitale valuta’s (CBDC’s), omdat hij vreest dat deze tot meer overheidscontrole en beperking van persoonlijke financiële vrijheden zouden leiden. Zijn standpunt zou de aantrekkingskracht van gedecentraliseerde valuta’s zoals Bitcoin kunnen vergroten, omdat deze buiten de controle van de overheid opereren.

Van criticus tot deelnemer

Trump heeft beloofd de ontwikkeling van een Amerikaanse CBDC tegen te gaan, met de nadruk op de noodzaak om Amerikanen te beschermen tegen mogelijke overheidsdwang. Zijn evolutie van criticus van cryptocurrencies tot deelnemer in de digitale valutaruimte markeert een significante verandering. Zijn betrokkenheid bij NFT-projecten en investeringen in zijn crypto wallet laten wel degelijk een groeiende interesse in digitale assets zien.

The post Dit is de reden waarom Donald Trump zich open stelt voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.