De acceptatie van cryptocurrency onder Amerikanen blijft geleidelijk groeien, en de verwachtingen omtrent de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF kunnen hier een aanzienlijke rol in spelen, zo blijkt uit een recent rapport van het cybersecurity-onderzoeksteam Security.org.

40% van de Amerikanen bezit momenteel crypto, en meer overwegen te investeren

Crypto-bezit stijgt naar 40%

Uit een enquête onder 1.500 Amerikanen blijkt dat 40% van hen momenteel cryptocurrency bezit, wat een stijging is van 10% ten opzichte van het voorgaande jaar, volgens Security.org. Van degenen die op dit moment geen cryptocurrency bezitten, gaf 15% aan van plan te zijn om dit jaar te investeren, terwijl 21% aangaf meer geneigd te zijn te investeren als de spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd.

Optimisme rondom Bitcoin ETF

De enquête toonde aan dat 46% van de respondenten gelooft dat de goedkeuring van Bitcoin ETF’s in 2024 een positieve invloed zal hebben op de blockchain-industrie. Momenteel zijn er 13 actieve aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarvan de eerste beslissing op 15 januari wordt verwacht. Enkele van de aanvragers zijn grote spelers zoals BlackRock, Fidelity en Franklin Templeton. De Bitcoin-prijs is de afgelopen twee maanden gestaag gestegen in anticipatie van mogelijke goedkeuring.

Diversificatie in crypto-eigenaren

De enquête toonde ook aan dat crypto-eigenaren traditioneel jong en voornamelijk mannelijk zijn, maar dat het aantal vrouwelijke crypto-investeerders het afgelopen jaar is gestegen. Security.org merkte op dat dit kan worden toegeschreven aan de groeiende zichtbaarheid van vrouwen die verslag doen van blockchain-ontwikkelingen en investeren in cryptocurrency en blockchain-bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn Laura Shin van de Unchained Podcast, Cathie Wood van Ark Invest, senator Cynthia Lummis (R-WY), die bekendstaat als crypto-vriendelijk, en SEC-commissaris Hester Pierce.

Groeiende interesse in crypto

Eerder meldde blockchain-inlichtingenbedrijf Chainalysis dat Noord-Amerika de grootste cryptomarkt ter wereld is en dat het bijdroeg aan 24,4% van de wereldwijde transactieactiviteit. Met de groeiende interesse in crypto en de mogelijkheid van goedkeuring voor een Bitcoin ETF lijkt de crypto-acceptatie in de VS alleen maar te zullen toenemen.

The post Dit is de reden waarom crypto-acceptatie in de VS groeit appeared first on BLOX | Nieuws.