Met de aanstaande Bitcoin halving op de horizon, wordt Bitcoin gepositioneerd als het ultieme instrument voor langetermijnsparen. Terwijl traditionele activa zoals fiat (fiduciair geld), aandelen en zelfs goud waardeverlies ervaren door overproductie en inflatie, blijft Bitcoin schitteren als een symbool van stabiliteit, dankzij zijn onveranderlijke schaarste en superieure monetaire eigenschappen. Hoe kijkt de CEO van Ark Invest naar Bitcoin en waar denkt zij dat de koers naar toe kan?

De superieure eigenschappen van Bitcoin

Deskundigen wijzen op de unieke kenmerken van Bitcoin die het onderscheiden van traditionele spaarmiddelen. Met de aankomende halving van Bitcoin, waarbij de block reward wordt verlaagd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, wordt de rol van Bitcoin als een vooraanstaand spaarmiddel verder versterkt. In een tijdperk van overvloed en hyperproductiviteit, waar traditionele activa steeds minder waardevast worden, wordt het steeds moeilijker om significant vermogen buiten Bitcoin te bewaren.

De gevolgen van de halving op de Bitcoin koers

Naarmate de halving nadert en de inflatie van de Bitcoin-voorraad met 50% wordt verminderd, wordt verwacht dat de verkoopdruk afneemt en dit potentieel leidt tot aanzienlijke prijsstijgingen. Historisch gezien heeft elke vorige halving van Bitcoin geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen, met nieuwe recordhoogtes die doorgaans binnen een jaar na de halving worden bereikt. Met voorspellingen die Bitcoin prijzen plaatsen tussen $100.000 en $120.000 in de huidige bullmarkt, en zelfs optimistischere langetermijnvoorspellingen die suggereren dat BTC tegen 2030 $1,48 miljoen zou kunnen bereiken, wordt het argument voor Bitcoin als een superieur spaarmiddel steeds sterker.

Cathie Wood, CEO van Ark Invest, heeft de verwachting dat Bitcoin in 2030 zelfs een waarde van $1.5 miljoen zou kunnen vertegenwoordigen.

Conclusie

Het argument voor Bitcoin als het ultieme spaarmiddel is gebaseerd op zijn prestaties en fundamentele technologie, waarbij het de garantie biedt dat er nooit meer Bitcoin kan worden gecreëerd dan de vastgestelde limiet van 21 miljoen. Naarmate de halving nadert, komt de veerkracht van Bitcoin tegen inflatie en zijn vermogen om te beschermen tegen economische onzekerheid steeds prominenter naar voren.

The post Dit is de reden waarom Bitcoin het ultieme spaarmiddel wordt na de halving appeared first on BLOX | Nieuws.