Sinds januari is het mogelijk om NFT’s te maken en te verhandelen via Ordinal en dat is al veelvuldig gedaan. Het totale aantal nadert de 1 miljoen en deze kunnen worden verhandeld via marktplaats Magic Eden. Magic Eden heeft bekend gemaakt naast losse NFT’s, nu ook handel in volledige collecties aan te bieden.

Magic Eden is nieuw op Bitcoin

Magic Eden bestond al wat langer op andere blockchains, maar is pas beschikbaar op Bitcoin. Vandaag zal het nieuwe platform voor collecties te lanceren.

Het eerste launchpad-project van Magic Eden op Bitcoin is Deadjira, een spin-off van het Ethereum NFT-project Godjira, met een reeks van 107 gepixelde profielfoto’s met hagedissenthema.

In eerste instantie kunnen makers met het launchpad Bitcoin Ordinals verkopen die al op de blockchain zijn gemaakt. Maar waar nodig kan Magic Eden ook een handje helpen.

Bitcoin is anders dan Ethereum en Solana

Het maken van NFT’s op Bitcoin werkt anders dan bij andere blockchains zoals Ethereum of Solana.

Op die andere blockchains gebruiken NFT-projecten smart contracts, deze bevatten code die gedecentraliseerde protocollen en software aanstuurt, om functionaliteit zoals on-demand minting mogelijk te maken. Hiermee kunnen makers grote aantallen afbeeldingen genereren uit een pool van mogelijke eigenschappen.

Op Bitcoin werkt dit dus anders, hier wordt media of tekst rechtstreeks op de blockchain van Bitcoin vastgelegd door ze te koppelen aan een individuele Satoshi, de kleinste maateenheid voor Bitcoin (1/100.000.000 BTC). Dit is echter een ingewikkelder proces dan het implementeren van NFT-projecten op andere blockchains, en de infrastructuur van Ordinals is nog in ontwikkeling.

Bijna 1 miljoen

Maar dat weerhield creatievelingen er niet van om het concept te omarmen. In iets meer dan twee maanden tijd zijn er meer dan 930.000 sats omgetoverd tot NFT’s. Afgelopen dinsdag werd een record verbroken, er werden maar liefst 76.000 NFT’s gemaakt op Bitcoin, dus het is goed mogelijk dat voor de start van het weekend, een miljoen wordt overschreden.

The post Dit is de nieuwste crypto hype: Magic Eden op Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.