De jaarwisseling betekent voor iedereen wat anders, voor de een is het een moment om terug te blikken. Voor de ander om juist vooruit te kijken en een aantal voornemens te formuleren. Voor investeerders is het een goed moment om de balans op te maken.

Welke coins heb je, welke wil je gedurende het nieuwe jaar verkopen en welke coins wil je toevoegen aan je portfolio? De beste BLOX-coin die je had kunnen toevoegen aan je portfolio tijdens de jaarwisseling, was Maker.

Maker doet het beter dan andere crypto’s

Sinds 1 januari is de koers van Maker gestegen met 30%. Begin dit jaar kon je Maker kopen voor iets meer dan 1500 euro, inmiddels wordt de coin verhandeld voor meer dan 1900 euro.

Tip: laat je niet gek maken door de hoge bedragen. Als je wil investeren in een coin die veel waard is, onthoud dan dat je niet meteen een hele coin hoeft te kopen. Je kan ook een deel van een coin kopen. Als je 15 euro wil investeren in Maker, dan kan dat ook. Dan is die investering nu 19 euro waard geworden.

koers crypto maker

Op dit moment zijn er 922.217,23 digitale munten van Maker in omloop en deze hebben samen een marktwaarde van 1,8 miljard euro. Hiermee bezet Maker de 47e plaats van meest waardevolle crypto’s.

Iets wat zeker spreekt voor de koerspotentie van Maker, is dat er niet heel veel coins meer zijn. Er zijn iets meer dan 1 miljoen Makers in totaal, waarvan 9/10 al op de markt wordt verhandeld. Als de vraag stijgt, dan zijn er niet veel reserves om hier aan te voldoen. In theorie zou je Maker dan schaars kunnen noemen en zou de prijs kunnen stijgen.

Wat is Maker?

In de basis is Maker een leenprotocol. Jarenlang had Maker veel concurrenten zoals Blockfi en Celsius, maar deze grote jongens zijn inmiddels failliet. Als de vraag naar crypto leningen weer toeneemt, kan Maker in dat gat in de markt springen.

De leningen werken wel anders dan wat je gewend bent. Maker maakt gebruik van smart contracts om alle leningen in balans te houden. MKR heeft de rol als governance-token en geeft dus stemrecht over het leenprocotol.

The post Dit is de beste cryptocurrency investering van 2024 (tot nog toe) appeared first on BLOX | Nieuws.