Ark Invest verkocht meer dan 2 miljoen aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Dit geld lijkt te worden gebruikt om in te zetten voor de ProShares Bitcoin ETF, en voor hun eigen ETF.

Geld voor eigen Bitcoin ETF

Bloomberg Intelligence-analist Eric Balchunas zegt dat de verkoop waarschijnlijk is omdat het het geld van GBTC gebruikt als een “liquide transitietool om de bèta naar Bitcoin te houden terwijl het naar ARKW of ARKB gaat.”

Wattes? Grayscale wil hun Bitcoin Trust omzetten in een ETF, maar ARK Invest wil zelf ook een ETF starten. Stel dat de SEC goedkeuring geeft aan Grayscale, dan zou het geld van ARK Invest startkapitaal zijn voor een concurrerende ETF.

Balchunas zegt daarom dat dit geen verrassing is, maar eerder slim. ‘Het is beter om je eigen ETF een mooie boost te geven,’ zei hij.

Bitcoin ETF op basis van futures

Cathie Wood, CEO van Ark Invest, gaat hier verder op in tijdens een interview met Bloomberg TV. Ze zegt dat de verkoop van GBTC-aandelen ook een kwestie is van voorzichtigheid.

‘BITO… is al goedgekeurd, er is geen onzekerheid over de regelgeving die daarmee te maken heeft, dus hebben we ervoor gekozen om onze blootstelling voorlopig via BITO te behouden,’ aldus Wood.

BITO is dus de ProShares bitcoin strategy ETF. De SEC heeft deze ETF al goedgekeurd omdat de waarde bepaald wordt door futurescontracten op Bitcoin, niet op de Bitcoin koers zelf. Het is dus een afgeleide van een afgeleide van Bitcoin en dat is kennelijk wel veilig genoeg voor de Securities and Exchange Commission.

‘Er zijn nog steeds enkele onzekerheden op het gebied van belastingen en regelgeving, als onderdeel van dit proces. We weten niet precies wie goedgekeurd zal worden en of ze aan alle criteria hebben voldaan die de SEC ons heeft voorgelegd. We weten dat we dat hebben gedaan, maar we weten niet of anderen, inclusief GBTC, dat ook hebben gedaan. We weten het gewoon niet.’

The post Dit investeringsfonds verkocht al hun Grayscale-aandelen, wat is er aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.