BlackRock Inc, ’s werelds grootste investeringsbeheerbedrijf met meer dan $8,59 biljoen aan activa, plant een grote personeelsvermindering. Ongeveer 3% van het personeel, wat neerkomt op ongeveer 600 werknemers, zal worden ontslagen. Deze stap lijkt op de ontslagronde van medio 2023 en zal naar verwachting over ongeveer drie dagen worden aangekondigd, volgens Charles Gasparino, Senior Correspondent bij Fox Business Network.

Ontslagen ondanks Bitcoin ETF aanvragen?

De timing van deze ontslagen is opmerkelijk, aangezien BlackRock een leidende rol speelt onder meer dan 12 aanvragers die goedkeuring zoeken voor een spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF). Er wordt verwacht dat het iShares Bitcoin Trust product van het bedrijf al op de eerstvolgende woensdag goedkeuring zal krijgen van de United States Securities and Exchange Commission (SEC), zoals gemeld door Gasparino.

Belangrijk om te vermelden is dat de geplande ontslagen niet het gevolg zijn van een gebrek aan kapitaal, maar gebaseerd zijn op de prestaties van het betrokken personeel. Ondanks dit blijft BlackRock toegewijd aan zijn streven naar een Bitcoin ETF. Het bedrijf was vorig jaar de eerste die een aanvraag indiende voor een spot Bitcoin ETF. Volgens Matthew Sigel, hoofd van Digital Assets Research bij VanEck, beschikt het bedrijf over ongeveer $2 miljard in kapitaal om de handel in ETF’s te starten.

BlackRock’s invloed op crypto

BlackRock’s betrokkenheid in de cryptowereld is aanzienlijk geweest, met CEO Larry Fink als een belangrijke voorstander van Bitcoin. Fink is zeer positief over het digitale activum en heeft Bitcoin beschreven als een “Vlucht naar kwaliteit”. De intrede van het bedrijf in de race voor de spot Bitcoin ETF gaf andere aanvragers, vooral degenen die eerder door de SEC waren afgewezen, een eerste echte glimp van mogelijkheid. Met een succespercentage van meer dan 95% bij eerdere ETF-aanvragen, heeft BlackRock het vertrouwen versterkt dat het langverwachte product eindelijk beschikbaar zal komen.

Hoewel de ontslagen nog niet officieel zijn bevestigd, staat BlackRock op het punt zijn winstrapport uit te brengen op 12 januari, een datum die mogelijk meerdere historische gebeurtenissen voor het bedrijf zal markeren.


The post Dit Betekent de Massale Ontslaggolf Bij BlackRock Tijdens Bitcoin ETF Aanvraag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.