De twee directeuren van Ripple kunnen opgelucht ademhalen. Drie jaar geleden werden ze namelijk aangeklaagd door de SEC, maar gisteren werd bekend dat ze deze rechtszaak hebben gewonnen.

De CEO van het bedrijf, Brad Garlinghouse, en de uitvoerend voorzitter, Chris Larsen, zijn vrijgesproken van alle aanklachten die door de financiële waakhond tegen hen waren ingediend.

Wat was er aan de hand?

De SEC stelt dat Ripple XRP heeft verkocht als een investeringscontract, en dat het bedrijf daarom had moeten voldoen aan de federale effectenwetgeving. Volgens de SEC hebben Garlinghouse en Larsen XRP verkocht aan investeerders zonder hen te informeren over de risico’s van de investering, zoals de volatiliteit van de prijs en het risico van verlies.

In december 2020 begon de rechtszaak tegen Ripple, en na twee jaar moddergooien, oordeelde een Amerikaanse rechter eerder dit jaar in het voordeel van Ripple dat de meeste verkopen van de XRP-token geen niet-geregistreerde effectenaanbiedingen vormden.

Twee topmannen vrijgesproken

Echter liep de rechtszaak tegen de twee topmensen nog wel. Daar had de rechter nog geen duidelijkheid in gegeven. Ripple kondigde gisteren aan dat beide leidinggevenden vrijgesproken zijn van alle aanklachten die tegen hen zijn ingediend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De toezichthouder ‘besloot om de aanklachten met vooroordeel te seponeren – een opmerkelijke overgave van de overheid.’

Brad Garlinghouse is verheugd:

‘Al bijna drie jaar zijn Chris en ik het onderwerp geweest van ongegronde beschuldigingen van een ongehoorzame regelgever met een politieke agenda. In plaats van te zoeken naar criminelen die klantengelden stalen op offshore beurzen en politieke gunst zochten, richtte de SEC zich op de goede mensen – samen met ons hele team van innovatoren en ondernemers – die een gereguleerde onderneming opbouwen in de Verenigde Staten. We kijken uit naar de dag waarop dit hoofdstuk eens en voor altijd wordt afgesloten, nu de SEC het doek heeft laten vallen over hun absurde theater tegen Chris en mij.’

De vrijspraak werd gevierd door de markt. Inmiddels is de koers van XRP met bijna 7% gestegen.

The post Directeuren Ripple winnen rechtszaak van SEC, XRP stijgt 7% appeared first on BLOX | Nieuws.