Heel even leek het of de Bitcoin ETF is goedgekeurd door de SEC. De financiële waakhond deelde (een inmiddels verwijderd) bericht op X dat de Bitcoin ETF goedgekeurd is.

Hieronder een screenshot van het bericht.

Hack bij social media SEC

‘Vandaag verleent de SEC goedkeuring voor Bitcoin ETF’s voor notering op alle geregistreerde nationale effectenbeurzen. De goedgekeurde Bitcoin ETF’s zullen onderworpen zijn aan voortdurende toezicht- en nalevingsmaatregelen om voortdurende beleggersbescherming te garanderen,’ aldus de SEC.

‘Ik had niet verwacht dat ze het nieuws op deze manier naar buiten zouden brengen, maar dit is inderdaad een officieel verslag,’ zegt James Seyffart, ETF-analist bij Bloomberg.

Wij ook niet.

Maar het lijkt erop dat het SEC-account is gehackt, zegt Gary Gensler, voorzitter van de SEC:

‘Het SEC-twitteraccount is gecompromitteerd en er is een ongeautoriseerde tweet geplaatst. De SEC heeft de notering en verhandeling van spot-bitcoin op de beurs verhandelde producten niet goedgekeurd.’

Bitcoin koers springt op en neer

Als je je vergrootglas op de koers legt, dan zie je de initiële stijging, de blijdschap van de goedkeuring. Maar heel snel daarna dan zie je ook de teleurstelling. Als grafieken verhalen konden vertellen, dan lulden ze je de oren van je kop.

Bekijk het laatste deel van de Bitcoin grafiek hieronder maar eens. De koers gaat nog harder op en neer dan de emoties van een puber na zijn eerste zoen.

bitcoin koers etf
Bitcoin koers reageert op nepnieuws

Spanning en sensatie

Wie zegt dat crypto saai is? Ga maar na: de markt wacht al maanden op een mogelijke Bitcoin ETF in de VS. De enige die hier zeggenschap over heeft, is de SEC. Het X-account van de SEC wordt tijdelijk overgenomen om nieuws te delen dat de Bitcoin ETF is goedgekeurd.

Gary Gensler kijkt vervolgens op zijn telefoon en schrikt zich een hoedje. De directeur voelt zich genoodzaakt om toe te geven dat het social media account van zijn overheidsinstantie gecompromitteerd is en bericht op X dat de Bitcoin ETF toch niet goedgekeurd is.

De to-the-moon--feestjes moeten nog even wachten.

The post Directeur SEC ontkent goedkeuring Bitcoin ETF, blijkt hack te zijn appeared first on BLOX | Nieuws.