Digital Currency Group (DCG), een toonaangevend bedrijf in de wereld van venture capital voor crypto, heeft een belangrijke financiële mijlpaal bereikt. De CEO van het bedrijf, Barry Silbert, kondigde aan dat DCG al zijn korte termijn schulden bij het nu niet meer actieve crypto leenplatform Genesis heeft afbetaald.

Deze betaling van ongeveer $700 miljoen is onderdeel van een groter traject waarin DCG in iets meer dan een jaar tijd in totaal meer dan $1 miljard aan schulden aan verschillende schuldeisers heeft terugbetaald.

Silbert verklaarde: “We zijn trots te kunnen melden dat alle kortetermijnleningen aan Genesis volledig zijn afbetaald. Met een totaal van meer dan $1 miljard aan terugbetalingen aan schuldeisers in ruim een jaar, waarvan bijna $700 miljoen aan Genesis, hebben we nu aan alle huidige financiële verplichtingen voldaan.”

Silbert voegde toe: “Ondanks de tegenwind in de industrie hebben we nu meer dan $1 miljard aan schulden afbetaald, inclusief deze $700 miljoen aan Genesis.”

De weg naar deze afbetaling begon nadat Genesis in november 2022 de opnames opschortte en in januari faillissement aanvroeg. Genesis had aanzienlijke schulden, meer dan $3,5 miljard, bij zijn top 50 crediteuren, waaronder gerenommeerde namen zoals Gemini en VanEck’s New Finance Income Fund.


The post Digital Currency Group rondt aflossing van $700 miljoen af bij Genesis appeared first on Bitcoinmagazine.nl.