Het jaar 2022 is een lastige periode geweest voor veel crypto-bedrijven, zo ook voor het grote Digital Currency Group (DCG). Dit bedrijf is onder andere het moederbedrijf van Grayscale, de beheerder van het grootste Bitcoin-fonds ter wereld, en CoinDesk, een populair mediabedrijf. Als gevolg van de daling van de koersen en de algehele malaise verloor DCG in 2022 dus in totaal 1,1 miljard dollar.

Donkerzwarte periode

We kunnen niet anders stellen dan dat DCG in 2022 door een gitzwarte periode ging. Natuurlijk vanwege de hevige koersdalingen van Bitcoin en de rest van de markt, maar dat was zeker niet het enige. Ook zijn eigen crypto-leenplatform Genesis ging bijvoorbeeld onderuit en is momenteel bezig met een zogenaamde herstructurering. Als dat allemaal lukt, dan kan het een faillissement wellicht nog voorkomen voor Genesis.

“In aanvulling op de negatieve impact van de koersdalingen van Bitcoin en andere crypto-assets, reflecteren de resultaten van het afgelopen jaar ook de impact van het faillissement van Three Arrows Capital (TAC) op Genesis”, zo luidt het commentaar van DCG bij de kwartaalcijfers van Q4 2022.

In totaal stonden er bij DCG voor 5,3 miljard dollar aan assets op de balans per 31 december 2022. Wat maar aangeeft dat DCG een gigantische partij is binnen de crypto-wereld. In dat kader is het een slechte zaak dat het in 2022 in totaal 1,1 miljard dollar aan verliezen moest opschrijven.

Ook positief nieuws

Ondanks alle ellende op financieel gebied, is er ook positief nieuws te melden voor de Digital Currency Group. Het spreekt namelijk van “een mijlpaal” inzake de herstructurering van Genesis, het geplaagde crypto-leenplatform van het bedrijf. Vrij recent bereikte het een overeenkomst met de belangrijkste crediteuren van het bedrijf over het plan van aanpak voor de komende periode.

Onderdeel van die overeenkomst is het verlengen van de verplichtingen van DCG van mei 2023 aan Genesis Capital van ongeveer 600 miljoen dollar tot juni 2024. Ook vervalt de beruchte promesse van 1,1 miljard dollar van DCG aan Genesis Capital, waar de crediteuren van Genesis Capital een nieuw soort preferente converteerbare aandelen in DCG voor terugkrijgen.

In die zin probeert DCG dus het kapitaal binnenboord te houden en het omvallen van zijn bedrijf via andere wegen te voorkomen. Onder andere in de vorm van het uitdelen van een nieuw soort aandelen, waarmee de schuldeisers er belang bij krijgen dat DCG een gezonde toekomst tegemoetgaat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Digital Currency Group rapporteert verlies van 1,1 miljard dollar in 2022 appeared first on BLOX | Nieuws.