Zengo Wallet komt met een gewaagde uitdaging: ze nodigen hackers uit om een wallet met 10 BTC, ter waarde van ongeveer $430.000, te kraken. De actie start op 9 januari.

Het bedrijf onthult in eerste instantie een wallet met 1 BTC. Deze pot wordt in de loop van twee weken verhoogd tot 10 BTC. De echte twist: Zengo zal ook twee van de drie beveiligingsfactoren prijsgeven die normaal gesproken de wallet beschermen.

Deze strategie, hoewel ongebruikelijk, dient als een ultieme test van de wallet’s veiligheid. Zengo beweert een innovatieve beveiliging te gebruiken, waarbij ze geen traditionele seed phrases hanteren. In plaats daarvan maakt de wallet gebruik van een multi-party computation (MPC) netwerk voor transactieverificatie, een techniek die twee afzonderlijke ‘geheime delen’ genereert voor de gebruiker en het netwerk.

De uitdaging heeft de aandacht getrokken van zowel beveiligingsexperts als crypto-enthousiastelingen. Daarmee is het hoe dan ook een knap staaltje marketing. Het succes of falen van hackers in deze test zal licht werpen op de effectiviteit van Zengo’s beveiligingstechnologie. Zal de methode standhouden tegen de pogingen van toegewijde hackers, of zal het lekken in hun beveiligingsarmatuur blootleggen?


The post Deze wallet daagt je uit om 10 bitcoin te stelen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.