De afgelopen weken hebben de markten een achtbaanrit doorgemaakt. Koersen schommelen heen en weer als gevolg van de maatregelen die de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft genomen tegen Coinbase en Binance.

De SEC heeft verschillende altcoins bestempeld als effecten, wat heeft geleid tot onzekerheid en volatiliteit op de markt (lees: number goes down).

Maar te midden van deze turbulente tijden is er een strategie die investeerders gemoedsrust kan bieden: Dollar Cost Averaging (DCA) voor Bitcoin.

De kracht van Dollar Cost Averaging

DCA is een beleggingsstrategie waarbij investeerders regelmatig een vast bedrag in een bepaalde activa investeren, ongeacht de prijs op dat moment. Bij Bitcoin betekent dit dat elke maand op dezelfde dag voor hetzelfde bedrag Bitcoin wordt gekocht, ongeacht of de prijs op dat moment hoog of laag is.

Deze benadering maakt gebruik van de volatiliteit van de markt en vermindert het risico van timingfouten. Het belangrijkste voordeel van DCA is dat het de emoties wegneemt die gepaard gaan met het proberen te voorspellen van marktbewegingen.

Bescherming tegen marktschommelingen

DCA voor Bitcoin biedt bescherming tegen de volatiliteit en onzekerheid die momenteel de markt kenmerken. Door consistent te investeren, verdelen investeerders hun aankopen over een langere periode, waardoor ze niet afhankelijk zijn van het vinden van het perfecte instapmoment.

Dit betekent dat er zowel bij prijsstijgingen als -dalingen wordt geïnvesteerd, waardoor de gemiddelde aankoopprijs over tijd wordt gestabiliseerd. Hierdoor worden investeerders minder blootgesteld aan extreme schommelingen in de markt.

Het belang van discipline

DCA vereist discipline en consistentie. Het kan verleidelijk zijn om te reageren op korte termijn prijsbewegingen en emotioneel te handelen. Maar door vast te houden aan een gestructureerd DCA-plan, blijven investeerders gefocust op hun langetermijndoelen en negeren ze de kortetermijnvolatiliteit.

Dit geeft gemoedsrust en vermindert de stress die gepaard gaat met het proberen te voorspellen van de markt. Als je het echt makkelijk wil maken, koop dan elke maand op de dag dat je je salaris/zakgeld/stufi krijgt.

De voordelen van DCA op de lange termijn

DCA voor Bitcoin is niet alleen een strategie om de huidige turbulente markt te overleven, maar biedt ook potentieel voor de lange termijn. Bitcoin heeft bewezen een veerkrachtige investering te zijn. Door regelmatig te blijven investeren, profiteren investeerders van de groei op de lange termijn en verminderen ze de impact van kortetermijnvolatiliteit.

Hoe werkt DCA bij BLOX?

Het is nu extra voordelig om Bitcoin te kopen via BLOX. De handelstarieven zijn namelijk verlaagd naar 0,25%. Dit maakt van BLOX de goedkoopste plek in Nederland om Bitcoin te kopen. Ofwel, BLOX leent zich voor DCA. Dat werkt zo:

Bepaal bedrag: Bepaal de bedragen en de termijnen van je inleg. Als je bijvoorbeeld 1000 euro te besteden hebt, kun je ervoor kiezen om gedurende 10 maanden elke maand 100 euro in te leggen. Je hebt volledige vrijheid om de bedragen te kiezen. Je kan bijvoorbeeld ook zonder totaalbedrag werken, dat je elke maand op salarisdag 50 euro investeert.

Storten: Maak je totale inlegbedrag over naar je BLOX-kluis. Het geld blijft daar veilig staan totdat jij besluit om er cryptocurrency van te kopen of het op te nemen. Of maak elke maand een bedrag over.

Koop Bitcoin: Bepaal een vast moment voor je aankopen, zoals elke zaterdagochtend of de eerste vrijdag van de maand. Voeg deze momenten toe aan je agenda, omdat je handmatig je aankopen zult doen. Zodra je een vast moment hebt gekozen, doe je je eerste aankoop eenvoudig vanuit je BLOX-kluis.

Profit: Wacht tot de bullmarkt in volle gang is en zelfs je buurvrouw tegen je begint over Bitcoin. Dan weet je dat je dicht bij het hoogste punt zit en is het tijd om je BLOX-kluis te openen. En misschien zelfs wel wat winst af te romen.

The post Deze strategie moet elke investeerder in Bitcoin kennen: DCA appeared first on BLOX | Nieuws.