Een moeder uit het Schotse Lanarkshire moest haar huis verkopen nadat ze 150.000 dollar aan schuld had opgebouwd door te investeren in een nep-crypto-investeringsplan. De vrouw genaamd Jennifer zag een nep-advertentie op Facebook van consumentenadviesexpert Martin Lewis en investeerde haar spaargeld in het plan. Dit met het resultaat dat ze uiteindelijk haar huis moest verkopen.

‘Absoluut afschuwelijk’

‘Ik heb nog nooit in mijn leven schulden gehad, ik heb nog nooit in mijn leven een lening afgesloten, ik heb nog nooit een creditcardrekening gehad’, zo laat een emotionele Jennifer weten in gesprek met news.stv. ‘Ik kan eigenlijk helemaal niet geloven wat me is overkomen, het is absoluut afschuwelijk.’

Toename van crypto scams

Conor Forbes, beleidsdirecteur van Advice Direct Scotland, meldt dat er een toename is van het aantal mensen dat steun zoekt voor fraude en crypto-scams. Dit onderstreept het belang van waakzaamheid en het nemen van voorzorgsmaatregelen bij het investeren in cryptocurrency. ‘Het spijt me zo voor Jennifer en om te weten dat ze haar huis probeert te verkopen. Dit blijft maar doorgaan. Ik heb hard gelobbyd voor de Online Safety Bill om de Britse regering ertoe te brengen haar regels te wijzigen.’

Blijf waakzaam

Dit incident benadrukt het belang van het grondig onderzoeken van potentiële investeringen en het nemen van voorzorgsmaatregelen voordat men investeert in cryptocurrency. Het is belangrijk om alleen te investeren in gerenommeerde bedrijven en om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de crypto-industrie. Daarnaast moeten mensen voorzichtig zijn met het delen van persoonlijke informatie en moeten ze zich bewust zijn van de mogelijke risico’s van oplichting en fraude.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat cryptocurrency een volatiel en onvoorspelbaar investeringsgebied is. Mensen moeten bereid zijn om de risico’s te nemen en alleen investeren wat ze zich kunnen veroorloven te verliezen. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en waakzaamheid is er echter zeker te profiteren van de kansen die cryptocurrency biedt.

The post Deze Schotse moeder verloor haar huis door crypto-scam appeared first on BLOX | Nieuws.