Met de naderende vierde Bitcoin (BTC) halving als een monumentaal evenement in de cryptocurrency sector, heeft het Koninkrijk Bhutan besloten om de Bitcoin mining capaciteit van het land zes keer te vergroten. Dit initiatief is bedoeld om de mogelijke inkomstendaling als gevolg van de halving te compenseren en de operationele efficiëntie te handhaven.

Samenwerking met Bitdeer

Druk Holding & Investments (DHI), de investeringstak van Bhutan, heeft aangekondigd dat het een partnerschap is aangegaan met crypto mining bedrijf Bitdeer. Dit partnerschap omvat de introductie van geavanceerde Bitcoin mining hardware, gefinancierd uit een fonds van $500 miljoen dat werd opgericht in mei 2023.

Uitbreiding van de capaciteit

Volgens Matt Linghui Kong, Chief Business Officer van Bitdeer, zal de aangekondigde upgrade de mining capaciteit van Bhutan tegen de eerste helft van 2025 verhogen tot 500 megawatt, waarmee het totale vermogen op 600 megawatt komt te liggen. Deze stap maakt gebruik van de overvloedige hydro-elektrische energie van het Koninkrijk Bhutan om de mining van Bitcoin te ondersteunen.

Belang van blockchain technologie

Ujjwal Deep Dahal, CEO van DHI, benadrukt dat deze uitbreiding afhankelijk zal zijn van de nieuwste hardware van Bitdeer om de kosten te verlagen en de rekenkracht te verbeteren. DHI ziet blockchain technologie als een essentieel onderdeel van het opbouwen van een innovatie-ecosysteem voor een opstarteconomie.

Bitcoin halving en institutionele betrokkenheid

De Bitcoin halving, waarbij de mining beloningen ongeveer elke vier jaar worden gehalveerd, heeft institutionele investeerders niet ontmoedigd. Deze investeerders hebben hun posities geleidelijk verhoogd in het grootste publiek verhandelde Bitcoin mining bedrijf, Marathon Digital Holdings.

Toenemende kosten en Bitcoin prijsvoorspelling

De Bitcoin mining moeilijkheidsgraad heeft recentelijk recordhoogten bereikt, wat heeft geleid tot een stijging van de kosten voor het minen van Bitcoin. Ondanks deze uitdagingen wordt Bitcoin momenteel verhandeld tegen $66.519. Een aantal analisten hebben voorspeld dat de prijs van Bitcoin tussen $100.000 dit jaar en maar liefst $1.000.000 in 2025 zou kunnen liggen, mede dankzij de Bitcoin halving in 2024.

The post Deze partij wil nog meer Bitcoin minen voor de halving appeared first on BLOX | Nieuws.