Het bekende Andreessen Horowitz (a16z) heeft via een bericht op X (voorheen Twitter) laten weten dat het maar liefst $100 miljoen investeert in EigenLayer, een protocol voor restaking dat gebouwd is op Ethereum. Met deze investering kan EigenLayer (gebouwd door Eigen Labs), dat is opgericht door voormalig universitair hoofddocent Sreeram Kannan van de Universiteit van Washington, haar activiteiten verder uit breiden.

Over Eigen Labs

Eigen Labs is een organisatie opgericht in 2021 met de missie om open innovatie te bevorderen. Het protocol geeft blockchain-developers de mogelijkheid om gemakkelijker nieuwe protocollen en applicaties te bouwen op en met gebruik van het decentrale netwerk van Ethereum. Het voordeel van bouwen met EigenLayer zit hem vooral in de sterke garanties voor betrouwbaarheid en schaalbaarheid. 

Belangrijke investering

Deze investering is een flinke stap vooruit voor EigenLayer, dat in maart 2023 al $50 miljoen wist op te halen. Met a16z als enige investeerder in deze financieringsronde, wordt EigenLayer bekrachtigd als het innovatieve restaking protocol op Ethereum. 

Groei en toekomstplannen

EigenLayer is sinds haar lancering in 2021 ontzettend snel gegroeid en heeft momenteel de derde hoogste TVL (Totaal value locked) op Ethereum. De investering van a16z zal worden gebruikt om het team uit te breiden en de technische infrastructuur te verbeteren. Daarbij zal de samenwerking met a16z hen ook helpen bij onderzoek en verdere ontwikkeling, met name op het gebied van open source technologie en langetermijnondersteuning in de crypto industrie .

The post Deze partij investeert $100 miljoen in Ethereum Protocol EigenLayer appeared first on BLOX | Nieuws.