Een mysterieuze bitcoin wallet heeft een gigantisch aantal BTC ontvangen in de afgelopen maand. Tot nu toe is het nog niet bekend van wie deze wallet is, of waarvoor deze gebruikt wordt, maar de beheerder van deze wallet is geen kleine speler.

3 miljard dollar

Het gaat om een wallet die op 14 juni werd aangemaakt. Voor een lange tijd gebeurde er nauwelijks iets mee, totdat er op 19 juli een groot aantal bitcoins werd gestort. Rond 2 uur ’s nachts op die dag werden er maar liefst 3.000 bitcoins overgemaakt naar deze wallet. Dit had destijds een waarde van ongeveer 67 miljoen dollar.

Wat men destijds nog niet wist is dat deze wallet binnen een week nog ongeveer 130.000 bitcoin erbij zou krijgen. En nee, geen 130.000 dollar aan bitcoin, maar echt 130.000BTC. Dit heeft op het moment van schrijven een waarde van bijna 3 miljard dollar. Gedurende afgelopen week werden er meerdere stortingen gedaan naar dit wallet adres.

De laatste storting

Via Bitinfocharts kun je inzien hoe groot de bedragen zijn die gestort zijn. Dit ging af en toe zelfs met 30.000 bitcoins per keer. In de onderstaande grafiek is te zien hoe snel deze wallet is gegroeid in waarde. Het duurde niet eens een week om al deze bitcoins hiernaar over te maken.

Bron: Bitinfocharts

Zoals je kan zien in op de grafiek, is de laatste storting gemaakt op 22 juli. Dit is 3 dagen geleden en daarmee de langste periode dat er niets is gestort. De vraag is dus of het hierbij ophoudt, wat er met deze bitcoins gebeurt en van wie ze zijn. 3 miljard dollar is geen klein bedrag, en zou goed in de gaten gehouden moeten worden.

Wat kan dit teweeg brengen?

Bitcoin heeft op dit moment een totale marktkapitalisatie van bijna 420 miljard dollar, en deze wallet bezit op dit moment bijna 3 miljard dollar aan bitcoin. Dit betekent dus dat deze zogenaamde ‘whale’ ongeveer 0,7% van alle bitcoins ter wereld in bezit heeft.

Dit zijn geen kleine aantallen, en kunnen zeer waarschijnlijk grote prijsschommelingen veroorzaken. Het is daarom prettig als deze wallet enkele transparantie kon bieden. Mocht dit een lange termijn holder zijn, dan is er niet veel aan de hand, maar als deze bitcoins binnenkort verkocht worden, kan dat voor opschudding zorgen in de markt.

The post Deze mysterieuze wallet ontving 3 miljard dollar aan bitcoins binnen 1 week appeared first on BTC Direct | Nieuws.