De gebroeders Winklevoss zijn al jaren betrokken bij Bitcoin. Sinds ze in 2013 voor 11 miljoen dollar Bitcoin kochten, tegen een prijs van 120 dollar per stuk, verdedigen ze de crypto met hand en tand. Die Bitcoins hebben ze voor verschillende doeleinden gebruikt.

Zo is deze week bekend geworden dat de twee Amerikanen 4,5 miljoen dollar aan Bitcoin hebben geïnvesteerd in Real Bedford, een Engelse voetbalclub.

Peter McCormack is eigenaar van Real Bedford

Deze investering klinkt misschien nog willekeuriger als de eerste keer dat je Europapa hoorde, maar er is een connectie.

De investering van de tweeling is ingegeven door gesprekken met Peter McCormack, een podcaster die gespecialiseerd is in Bitcon. McCormack kocht de voetbalclub RBFC in zijn geboorteplaats Bedford. Hij heeft de ambitie om de club op te klimmen naar de Premier League.

Momenteel speelt Real Bedford in de negende divisie van de Engelse competities.

McCormack zet al langer in op Bitcoin door betalingen van kaartjes, merchandise, sponsoring en drankjes in de club via de digitale munt mogelijk te maken.

Met Bitcoin naar de Premier League

‘De afgelopen jaren waren geweldig voor de club,’ zegt McCormack. ‘We hebben al onze groeidoelen behaald en de lokale gemeenschap op een duurzame manier gesteund. De eisen van een snelgroeiende club zijn echter aanzienlijk, en de steun van Tyler en Cameron zal ons in staat stellen om te blijven investeren in Bedford en de lokale gemeenschap.’

In de stad Bedford, met zo’n 200.000 inwoners, is de club een geliefd instituut.

‘We delen Peter’s diepe overtuiging in Bitcoin en zijn vermogen om RBFC’s droom om de Premier League te bereiken te realiseren,’ aldus Tyler Winklevoss. ‘Sinds ons eerste gesprek, ruim twee jaar geleden, heeft Peter bewezen dat hij weet hoe je een succesvolle club opbouwt. We zijn verheugd om als mede-eigenaren met hem samen te werken.’

Of de Bitcoin-miljonairs RBFC daadwerkelijk naar de Premier League kunnen loodsen, zal de tijd leren.

The post Deze miljardairs kochten Bitcoin voor 120 dollar, maar hebben nu andere investering gevonden appeared first on BLOX | Nieuws.