Michael Saylor, een van de oprichters van miljardenbedrijf MicroStrategy, heeft binnen de Bitcoin community naam gemaakt omdat hij en zijn bedrijf veel Bitcoin kopen. Nu laat hij doorschemeren dat hij geïnteresseerd is in Ordinals, en het leuk vindt om te zien wat de impact is op Bitcoin.

Hij is een van de sprekers op Bitcoin 2023 in Miami, zijn softwarebedrijf MicroStrategy onderzoekt wat er allemaal mogelijk is met Ordinals en wat het potentieel voor de ontwikkeling van apps kan betekenen.

Wat zijn Ordinals, en wat heeft dit met Bitcoin te maken?

Ordinals maakt het mogelijk om NFT’s te maken op Bitcoin, en is onder de echte Bitcoiners een gevoelig onderwerp. Een vervolg hierop is de introductie van BRC-20. Dit is een tokenstandaard om altcoins te maken op Bitcoin. Het zijn andere coins zonder eigen blockchains, ze maken gebruik van het Bitcoin-netwerk.

Deze nieuwe ontwikkelingen zijn mooi, maar hebben een keerzijde: de transactiekosten zijn gestegen. Elke transactie op het Bitcoin netwerk kost nu dus meer. Goed voor miners, die verdienen nu meer. Maar slecht voor gewone mensen, die Bitcoin gebruiken als peer-to-peer elektronisch geldsysteem.

Goed voor acceptatie van Bitcoin

Volgens Saylor is de discussie rond Ordinals belangrijk, omdat Bitcoin-miners op de lange termijn succesvol moeten zijn. Hij voegde eraan toe dat de ontwikkeling van applicaties die voortbouwen op de functionaliteit van Bitcoin ook de algehele acceptatie van de munt door individuen, bedrijven en overheden zou kunnen versterken.

Saylor heeft niet specifiek genoemd welke use-cases MicroStrategy zou kunnen onderzoeken met betrekking tot Ordinals, maar hij merkte op dat de mogelijkheid om gegevens toe te voegen aan de Bitcoin-blockchain die niet alleen gerelateerd zijn aan transacties, veel potentiële toepassingen heeft.

‘Het idee om een stukje data op de blockchain vast te leggen opent de deur naar mogelijkheden zoals het vastleggen van een digitale handtekening, registraties of van een hash van een document.’

The post Deze miljardair kocht duizenden Bitcoins, maar heeft nu nieuwe hype gevonden appeared first on BLOX | Nieuws.