Er zijn miljardairs die tevreden zijn met een leven in de anonimiteit, en dan heb je nog de Elon Musks van deze wereld. Chamath Palihapitiya valt onder de laatste groep. Hij deelt maar al te graag zijn Bitcoin voorspellingen, en zegt nu dat hij iets gevonden heeft dat zelfs nog meer kan opleveren.

De durfkapitalist was er al vroeg bij. Volgens eigen zeggen kocht Palihapitiya Bitcoin toen de koers nog maar 100 dollar was en de afgelopen jaren voorspelde hij dat Bitcoin met gemak tonnen waard kan worden.

Grotere kansen dan Bitcoin voor 100 dollar

Hopelijk voor hem heeft hij zijn oog voor opkomende trends niet verloren. Palihapitya zegt namelijk dat hij nog nooit zulke grote kansen heeft gespot in zijn hele carrière, als nu. En ja, dat is inclusief zijn Bitcoin aankopen.

De directeur van onder andere fonds Social Capital was te gast bij Wharton School voor een interview en hij zei dat hij de komende twee decennia al zijn tijd zal besteden aan het werken aan belangrijke mondiale kwesties.

‘Dat is waar ik deze brandslang op ga richten. Deze energieopwekkingsproblemen, deze computerproblemen, deze life sciences-problemen. Er zijn waarschijnlijk geen grotere dingen om aan te werken.’

Met brandslang doelt hij op zijn zak met geld. Dit maakt het er niet beter op.

Biljoenen voor investeerders

Zijn fonds heeft een aantal investeringen gedaan in bedrijven die werkzaam zijn in de life sciences, schone energie en technologie-industrie. Hij noemt onder andere Syapse, een zorgbedrijf, Proterra, zij maken elektrische bussen en Groq, een bedrijf dat de werkdruk op het gebied van kunstmatige intelligentie wil versnellen.

Volgens Palihapitiya zou het aanpakken van deze problemen biljoenen dollars aan rijkdom kunnen opleveren, verdeeld over investeerders. Hij benadrukt dat degenen die de trends begrijpen, ongelooflijk welvarend en rijk kunnen worden.

Vandaag is beter dan 10 jaar geleden

Hij zet zijn woorden kracht bij door te refereren naar de tijd dat hij vroeg bij Bitcoin was. Volgens Palihapitiya biedt vandaag grotere kansen dan 10 jaar geleden, toen hij Bitcoin voor 100 dollar kocht.

‘Dat is wat mijn scherpe zintuigen me vertellen, is de grootste kans van mijn beleggingscarrière, en ik heb nog nooit zo gevoeld. Ik had niet eens zo’n gevoel voor Bitcoin. Ik was de man die in 2011 5% van deze dingen bezat. Mijn gemiddelde aankoopprijs was 90 of 100 dollar, zelfs toen ik wist dat dat zou winnen. Ik zeg je dat dat zal verbleken in vergelijking met dit.’

De Bitcoin koers was voor het laatst 100 dollar waard in 2013. Sindsdien is de waarde omhoog geschoten naar 60.000 dollar, maar het is niet zeker of zijn investeringsfonds al die Bitcoins gehouden hebben.

Consistentie belangrijk voor fondsen

Naar eigen zeggen begon hij in 2012 op persoonlijke titel met het kopen van Bitcoin. Sinds 2013 heeft zijn fonds ook Bitcoin in bezit. Achteraf heeft hij deze gok een naam gegeven waardoor het geen gok meer lijkt, maar een strategie:

‘Neem de tijd om te begrijpen wat je bezit. Begrijp het zo goed, dat je all-in durft te gaan als dat nodig is. Dit zou nooit mogen gebeuren, maar als je dit niveau van overtuiging hebt, zul je de juiste maat bepalen en gepast toevoegen. Je laat je slugging-percentage het woord doen.’

Slugging percentage is een typisch Amerikaanse term en wordt normaal in honkbal gebruikt. Met deze term wordt aangegeven wat de succesratio is van een slagman. Palihapitiya vindt Bitcoin een goed voorbeeld van het belang van het slugging percentage bij beleggen.

In de beleggingswereld houdt het sluggingspercentage rekening met de consistentie van fondsmanagers in plaats van alleen aandacht te besteden aan absolute rendementen.

Eind 2020, vlak nadat Bitcoin zijn vorige all time high van 20.000 dollar doorbrak, was de miljardair in een euforische bui. Hij voorspelde dat Bitcoin snel 150.000 dollar kon worden.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Deze miljardair kocht Bitcoin voor 100 dollar, maar heeft nu nog betere investeringen gevonden appeared first on BLOX | Nieuws.