Het is je vast niet ontgaan dat memecoins de afgelopen weken weer helemaal hot and happening waren in de crypto-wereld. Sommige investeerders zijn daar zo handig mee, dat ze erin slagen om een relatief klein kapitaal in een monsterbedrag om te zetten. The Data Nerd pikt er één handelaar uit, die erin slaagde om 30.000 dollar om te toveren in 450.000 dollar in een periode van iets meer dan twee jaar tijd.

Vroeg instappen

Over de afgelopen drie jaar slaagde de investeerder in kwestie erin om vroeg in te stappen in Shiba Inu, TSUKA en PEPE. Het avontuur van de handelaar in kwestie begon met een investering van 2.500 dollar aan Ethereum in Shiba Inu in maart 2021.

Tijdens de piek van mei 2021 besloot de handelaar om een deel van zijn Shiba Inu te verkopen. Hoewel de timing misschien niet helemaal perfect was, wist de investeerder in kwestie alsnog een rendement van 60.000 dollar op de investering naar binnen te harken.

Op vergelijkbare wijze investeerder dezelfde persoon in PEPE op 17 april van dit jaar. Vervolgens verkocht de handelaar de tokens op 5 mei, nadat de memecoin op Binance werd genoteerd. Hierop wist de handelaar een rendement van 70.000 dollar te scoren.

Het grootste deel van de winst kwam echter van een iets minder bekend munt genaamd TSUKA. Daar investeerde de slimme trader in mei 2022 een bedrag van 300 dollar aan USDC in. Inmiddels is die investering 250.000 dollar waard.

Wat is er momenteel populair?

Op het moment van schrijven lijken er veel tokens tot leven te komen die het thema van de volgende Amerikaanse presidentiële verkiezingen dragen. Bijvoorbeeld een token voor de controversiële Ron DeSantis, die leeft onder de naam RON. Deze token steeg in een tijdsbestek van 24 uur met 7.178 procent, voordat er een correctie begon.

Dit soort verhalen over memecoins klinken natuurlijk fantastisch en zorgen bij een hoop mensen voor een vreemd gevoel van FOMO. Vergeet echter niet dat er ook een andere kant van de medaille is.

Het investeren in memecoins kent vooral verliezers en op het moment dat de enorme stijgingen al begonnen zijn, ben je meestal te laat. Dat is namelijk het moment waarop de vroege investeerders tevreden uitstappen en het geld van de late instappers in hun wallets verwelkomen.

Pas dus heel goed op als je in dit soort projecten besluit te investeren en weet dat je een gigantisch deel van je inleg kunt verliezen. Memecoins hebben in principe geen fundamentele waarde en niets houdt ze tegen om naar nul te zakken.

The post Deze ‘meme lord’ verdiende een kapitaal met Shiba Inu, PEPE en TSUKA appeared first on BLOX | Nieuws.