Gaat bij de naam James Howells een belletje rinkelen? Bij ons ook niet. Maar wellicht herken je zijn verhaal. Tien jaar geleden verloor hij 8000 Bitcoin en al die tijd wil hij de lokale vuilnisbelt afgraven, daar zou namelijk zijn computer liggen. Maar de gemeenteraad werkt niet mee.

Gemeenteraad werkt niet mee

Nu dreigt Howells de gemeenteraad van Newport City aan te klagen. Hij wil namelijk toestemming om de vuilnisbelt af te mogen graven om te zoeken naar zijn computer (en 8000 Bitcoin).

De gemeenteraad houdt toezicht op het bestuur op alle fronten in Newport, een van de belangrijkste gebieden in Wales. Gedurende de jaren heeft Howells contact gehad met de gemeente en toestemming gevraagd om een stortplaats op te graven in het gebied waar naar verluidt zijn computer zich bevindt.

Howells beweert dat hij voldoende geld heeft ingezameld om de graafwerkzaamheden te beginnen en dat hij alleen groen licht van de gemeente nodig heeft. De NCC blijft echter afwijzen, ondanks de financiële claims van Howells.

Milieuredenen belangrijker dan Bitcoin

De gemeente heeft de verzoeken van Howells om de stortplaats op te graven consequent afgewezen, om milieuredenen en met prioriteit voor de tijd van werkende ambtenaren.

‘Gezien de huidige omstandigheden kunnen we niet rechtvaardigen dat agenten kostbare tijd verspillen aan dienstverlening aan de inwoners van Newport,’ aldus een woordvoerder van de gemeente.

50 euro voor elke inwoner

Als reactie op de herhaalde afwijzingen zegt Howells dat hij de gemeente zou aanklagen voor een schadevergoeding ter waarde van 550 miljoen euro. Hij heeft een brief aan de gemeente gestuurd waarin hij eist dat op maandag 18 september toestemming wordt verleend voor de stortopgraving.

In een poging om de beslissing van de NCC te beïnvloeden, heeft Howells beloofd om 10% van de totale teruggevonden Bitcoin-fondsen te doneren. Ook zei hij dat hij het geld wil gebruiken om van het stadje een ware cryptomekka te maken.

De investeerder bood ook aan om 50 euro aan alle inwoners van Newport te geven.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Deze man zoekt al 10 jaar naar 185 miljoen euro aan Bitcoin op vuilnisbelt, klaagt stad nu aan appeared first on BLOX | Nieuws.